Сайтът monitor.bg, който е свързван с депутата от ДПС Делян

...
Сайтът monitor.bg, който е свързван с депутата от ДПС Делян
Коментари Харесай

Според експерт сайт на Пеевски е открил хитър начин да печели от потребители

Сайтът monitor.bg, който е свързван с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, употребява специфичен код, който употребява процесорите на читателите, с цел да добива криптовалута. Това оповестява създателят на плана " Медийно Око 2.0 " Красимир Гаджоков.
Специалистът по киберсигурност прецизира, че става въпрос за код, който стартира да употребява процесора на компютъра ви сега, в който го отворите, с цел да добива криптовалута.
" Работейки върху плана ми " Медийно око 2.0 ", заредих " monitor.bg " (НИКОГА не чета този уебсайт!). По едно време чух, че вентилаторите на Mac преносимия компютър ми започнаха да се чуват много мощно. Прегледах всичко и видях, че браузъра ми Chrome натоварва доста съществено процесора. Буквално преди дни излезе новината за програмен код, който уеб страниците прибавят в страниците си и по този начин " копаят " криптовалута, употребявайки компютрите на посетителите си (прочутият уебсайт PirateBay го направи, само че след доста мощна реакция го махна след ден).
Отворих кода на уеб страницата на monitor.bg и какво да видя - ТОЧНО този код е там! Затворих таб-а с Минитор - и заетостта на процесора ми незабавно падна ", написа той във Фейсбук.
Той потвърждава изказванията си със скрийншот, на който ясно се вижда какъв брой доста се натоварва процесорът на компютъра единствено от страницата на Monitor.
" Така че Монитор ИЗПОЛЗВАТ компютъра ви да печелят от криптовалута. Но по-ЛОШОТО е, че по този начин хабят доста по-бързо БАТЕРИЯТА и вършат МНОГО БАВЕН целия ви компютър ", изяснява още Гаджоков, като приканва потребителите да бойкотират уеб страницата.
Тази процедура не е противозаконна, само че на процедура краде ресурсите на вашата машина без знанието ви. С други думи, всеки посетил уеб страницата, дава част от компютърната си мощ за рандеман на цифрова валута. Получените по този метод средства се начисляват в дигитален портфейл. При настоящата стойност на биткойните човек може да печели от 50 цента до 10 $ дневно , употребявайки този трик за " копаене " на валутата.
Според разнообразни проби тайната активност усилва потреблението на процесора от пет на до 20 - 30 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР