„Сайтът https://clinica.bg/ публикува нови данни за смъртността по болници с

...
„Сайтът https://clinica.bg/ публикува нови данни за смъртността по болници с
Коментари Харесай

В Пирогов се мре 2,5 пъти повече, отколкото във ВМА: Данни

„ Сайтът https://clinica.bg/ разгласява нови данни за смъртността по лечебни заведения с Ковид-19. https://clinica.bg/menu.php?n_id=19768&act=view. За първи пък около Ковид-19 взеха да излизат данни за смъртността по лечебни заведения.

Първоначално си мислех, че Ковид-19 ще бъде забавен знаменател за сравняване на успеваемостта по места.
След това като човек огледа данните, му излиза наяве, че смъртността не може да бъде никакъв критерии в тази ситуация. Изглежда има разнообразни "алгоритми " (както му викат докторите), с цел да попаднеш в една болница.

Явно Пирогов е за обществено слабите от цялата страна и там виждам съвсем 1 човек умира на 3-ма лекувани. В Токуда (вече Аджъбадем) отиват хора, които могат да си платят и шанса за оцеляване е доста по-голям: 1 умира на съвсем 7 лекувани (15,01% смъртност).

Във ВМА, за където трябват политически или някакви "други " съществени връзки, имат даже по-ниска смъртост: 13,25%.
Явно връзките са по-ефективни при нас от парите

Трябва в действителност да се „ прекопае” базата за Ковид-19, в която има задоволително информация - от кое място е индивидът (къде е живял преди да постъпи в болницата), по какъв начин лекуван при диагностицирането на Ковид-19 и до влизането в болничното заведение, каква е възрастта му, какви са съпътстващите му болести и прочие скучни детайли”, написа доцент Тихомир Безлов.

Мария Пенчева

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР