Сайтът buzzfeed.com публикува статия, в която представя няколко научно доказани

...
Сайтът buzzfeed.com публикува статия, в която представя няколко научно доказани
Коментари Харесай

10 доказателства, че четенето подобрява живота

Сайтът buzzfeed.com разгласява публикация, в която показва няколко научно потвърдени метода, посредством които четенето може да усъвършенства качеството ни на живот. Всеизвестен факт е, че книгите обогатяват речника. Това е и едно от най-силно подкрепените изказвания в тази сфера, като зад него застават и учените от „ Sholastic “. Освен това съгласно специалистите книгите редуцират насъбрания в всекидневието стрес и доста усъвършенстват настроението.

В уеб страницата kumon.co.uk е оповестен материал от изследване, направено през 2009 година, в което се потвърждава, че четенето, даже единствено за 6 минути, понижава моментните равнища на напрежението с цели 68%. Ето още 10 доказателства, че четенето усъвършенства живота.

1. Четенето може да предотврати Алцхаймер.
В изследване на „ Proceedings of the National Academy of Sciences “ излиза наяве, че възрастните хора, които четат постоянно, се разболяват от синдрома 2,5 пъти по-рядко. Това не значи, че единствено четенето дефинира дали някой ще има Алцхаймер, а просто че има връзка сред двете, написа „ Лира “.

2. Четенето ви учи на нови неща.
В публикацията си „ What Reading Does For The Mind “ Ан Е. Кънингам потвърждава, че четенето ни прави по-умни. Не единствено трупаме познание, само че и се научаваме да го резервираме до късен стадий от живота си.

3. Хората, които четат, по-често гласоподават и са физически и културно дейни.
Изследване на „ National Endowment for the Arts “ откри, че тези, които четат по-редовно, доста по-често имат гражданска позиция.

4. Четенето може да има резултата на терапия.
В уеб страницата timigustafson.com е оповестена публикация с извадки от изследвания на разнообразни американски университети, които доближават до заключението, че емпатията с персонажи от литературна творба оказва помощ за възстановяване на психическото положение.

5. Четенето усъвършенства паметта.
Всеки път, когато четете, вие запомняте най-малко част от прочетеното. Така упражнявате „ мускулите на паметта “. До подобен извод стигат учени от университета „ Yale “, а публикацията им е оповестена в oprah.com.

6. Четенето ви кара да изглеждате по-секси. Важи изключително за мъжете.
Интелигентността е едно от качествата, които най-вече притеглят дамите. Описано е в детайли в изследване, оповестено в northbynorthwestern.com.

7. Четенето усъвършенства аналитичното мислене.
Отново извод от към този момент упомената публикация на Ан Е. Кънингам.

8. Четенето ви прави по-добър публицист.
В проучване на „ University of California “ е потвърдено, че в случай че някой, който написа, прочете доста добър разказ, той неизбежно ще придобие част от уменията на създателя. Също както слушането на дадена музика въздейства на стила на музиканта.

9. Художествената прозаичност ви учи да съчувствате на другите.
Учените от „ University of Buffalo “ потвърждават, че даже като чете фиктивна история, читателят се слага в разнообразни обстановки и придобива опит. Така схваща живота и другите гледни точки по-добре.

10. Хората, които четат, развиват по-добре кариерите си.
Така настояват невролози от „ National Year of Reading “.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР