Сайт с кухи към момента формули и липса на реални

...
Сайт с кухи към момента формули и липса на реални
Коментари Харесай

Бившият шеф на КЗП: Сайтът за цените на храните е с кухи формули, липсват реални действия

Сайт с кухи все още формули и липса на действителни дейности за намаляване на цените. Така някогашният началник на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов дефинира уеб страницата за инспекция на цените на храните, който проработи през вчерашния ден у нас в ефира на bTV.

" Това е опит да се систематизира информация, която не води нито до повишение, нито до понижаване на цени “, уточни още той и напомни, че няма по какъв начин да се стигне до нормативни промени без работещ парламент.

" Диалогът, който е извършен доста от дълго време към този момент в страни като Франция, Гърция и Испания, докара застопоряване на цените на съществени хранителни артикули за избран интервал от време. Този разговор го нямаше тук, липсват действителни дейности “, уточни Маргаритов, а по-късно добави, че няма и съответни реакции.

Според Петър Ганев, икономист в Института за пазарна стопанска система, уеб сайтът по-скоро би довел до обърквания.

Относно инспекциите на Комисия за защита на конкуренцията той уточни, че дебатът се води по този начин, като че ли у нас има единствено огромни вериги. Проверяват се артикули, които ги има единствено там.

" Обосновката на инспекциите малко ме озадачава. Има малко разбор - че цените на енергийните първични материали са тръгнали към този момент надолу, а не се вижда внезапна смяна в цените на храните. Цитират се изявления, които в огромна степен звучат много безобидно, само че съгласно Комисия за защита на конкуренцията са неприятни и стартират атакувания. Това съгласно мен ще докара до безмълвие от производители и търговци. Не съм уверен, че разговорът сред страната, производителите и веригите няма да стане още по-забатачен “, уточни Петър Ганев.

Според него в този момент дребните хранителни магазини имат шанса да смъкват цените и да привлекат повече консуматори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР