Сайт, който улеснява подаването на сигнали за сексуално насилие, е

...
Сайт, който улеснява подаването на сигнали за сексуално насилие, е
Коментари Харесай

Бившият президент на Ebay даде милиони на #MeToo

Сайт, който улеснява подаването на сигнали за полово принуждение, е един от шестте плана, получили общо 7.5 млн. $ от някогашния президент на Ebay Джеф Скол. Фондацията " Скол " награди планове на пет дами и един мъж – обществени бизнесмени, борещи се с проблеми от достъпа до чиста сила до възстановяване на работата на държавните управляващи.

" Много е скъпо, че могат да ни оказват помощ да продължим напред. С #МеТоо има огромни благоприятни условия да разтеглим модела си ", споделя Джесика Лад от наградената платформа Callisto. В нея студенти от 13 университета в Съединени американски щати могат да записват случаи на полово принуждение даже в случай че се боят да го оповестят на управляващите.

Една на всеки пет дами в университетите в Съединени американски щати е изпитала тормоз или неуместно държание, демонстрират данните на Асоциацията на американските университети. Но докладваните случаи са доста по-малко.

Лад изяснява, че организацията ѝ се пробва да промени системата още отпреди да избухне абсурдът с Харви Уайнстийн, който отприщи придвижването #MeToo. " В сегашния миг хората ги е грижа и приказват за тези проблеми ", изяснява тя пред фондация " Томсън Ройтерс ". Тя желае да оползотвори силата на придвижването и до края на годината ще усили екипа си от 10 на 30 души.

Фондацията " Скол " търси организации, които имат потвърдени и новаторски решения на световни проблеми, и всяка година разпределя на шест такива по 1.25 млн. $ финансиране.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР