Сайт, качвал незаконно български сериали, бе разбит при акция на

...
Сайт, качвал незаконно български сериали, бе разбит при акция на
Коментари Харесай

ГДБОП свалиха сайт, качвал незаконно български сериали

Сайт, качвал нелегално български сериали, бе разрушен при акция на антимафиотите от дирекция „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП, дружно със свои сътрудници от секторите БОП във Враца и Плевен. Сваленият портал е tvseriali.bg. Действията са осъществени през днешния ден под управлението на Софийската районна прокуратура.

При осъществената инспекция спецполицаите открили притежателя на уеб страницата. Изяснено е, че посредством този уебсайт мъжът е предоставял достъп до голям брой телевизионни сериали, чиито права за разпространяване и лъчение принадлежат на „ Нова Броудкастинг Груп ” и „ БТВ Медиа груп ”. Сериите били препредавани от видеоклипове, качени в съветски уебсайт за хостинг на видеосъдържание. Изяснено е, че видеоклиповете, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права, са популяризирани и от други консуматори на уеб страницата, като най-активните са открити.

Достъпът до уеб страницата tvseriali.bg е преустановен заради установени голям брой нарушавания на правата върху обекти на интелектуалната благосъстоятелност и с оглед тяхното прекратяване. В хода на дейностите са конфискувани документи и цифрови устройства, посредством които се е осъществявало противозаконното препредаване.

Операцията е извършена в границите на ЕMPACT – Европейската мултидисциплинарна платформа за битка с престъпни закани (EMPACT). България, в частност ГДБОП, управлява предпочитаната активност по битка и разрушение на незаконни мрежи и незаконни действия на самостоятелни бизнесмени, участващи в закононарушения против интелектуална благосъстоятелност.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР