Саймън Харис ще стане най-младият министър-председател на Ирландия, след като

...
Саймън Харис ще стане най-младият министър-председател на Ирландия, след като
Коментари Харесай

Вече официално: Саймън Харис ще е най-младият премиер на Ирландия

Саймън Харис ще стане най-младият министър-председател на Ирландия , откакто конкуренцията за лидерския пост в неговата партия Fine Gael завърши без други претенденти. Това заключи в. " Гардиън "

Лидерският пост се оваканти, откакто Лео Варадкар разгласи изненадващата си оставка " по персонални и политически аргументи " предходната седмица.

37-годишният Харис, министър на висшето обучение, беше единственият претендент при приключването на номинациите в 13:00 ч. в неделя, само че той ще стане министър председател едвам на 9 април , когато ирландският парламент, Даил, ще се върне след великденската си почивка.

В неделя той очерта целите си на лидерския пост по време на изборното заседание в Атлон, графство Уестмийт, на което бяха определени претендентите на партията за изборите за Европейски парламент през юни.

Харис съобщи, че желае дясноцентристката партия Fine Gael, която ръководи дружно с консерваторите от Fianna Fáil и Зелената партия, да се върне към главните полезности , измежду които са заплащането на труда, твърдостта във връзка с закона и реда и поддръжката за фермерите.

" Fine Gael поддържа бизнеса, изключително дребните предприятия в цялата страна. Fine Gael се застъпва за това трудът да се заплаща, да се уверим, че ценим труда и хората, които вървят на работа . "

Под одобрителните възгласи на публиката той добави: " Fine Gael поддържа закона и реда. "

Той също по този начин съобщи пред делегатите, че " за мен е безспорната чест в живота ми " да бъда определен за водач. В умозаключение, под бурните овации, той сподели: " Аз съм подготвен за това. А вие? "

Хедър Хъмфрис, министърът на обществената отбрана, която е от селски граничен изборен регион, се чака да заместник-председател на партията.

Харис не дава индикации за възможни промени в министерските редици на Fine Gael. Но има догатки, че министрите, които не имат намерение да се кандидатират на идващите избори, ще бъдат освободени. Широко публикувано е мнението, че Саймън Ковъни ще бъде жертва на реорганизацията.

Варадкар подаде оставка, откакто пое отговорност за неуспеха на държавното управление на последните референдуми да актуализира позоваванията на дамите и фамилията в конституцията.

Харис е считан за добър комуникатор, изключително в обществените медии. Той е заемал редица министерски ресори, в това число опазването на здравето при започване на пандемията от Covid.
 Саймън Харис е любимецът за министър председател на Ирландия
Саймън Харис е любимецът за министър председател на Ирландия

След като Варадкар разгласи отдръпването си

Въпреки че беше необятно окуражителен за оправянето си с рецесията, той трябваше да се извини за това, което назова " ужасна неточност ", откакто в радиоинтервю погрешно сподели, че преди Covid-19 е имало 18 други коронавируси.

До оставката на Варадкар се предполагаше, че идващите парламентарни избори в Ирландия ще бъдат през октомври след раздаването на бюджета през септември, само че водачите на Fianna Fáil и Зелените обявиха, че съгласно тях държавното управление би трябвало да изкара оставащите 12 месеца от мандата си .
 Лео Варадкар се отдръпва като министър председател на Ирландия
Лео Варадкар се отдръпва като министър председател на Ирландия

Той отстъпва и лидерския пост в ръководещата партия Fine Gael

И Fine Gael, и Fianna Fáil изостават в изследванията на публичното мнение от Sinn Féin, лявата националистическа партия и главната съпротива в Ирландия, само че политическата обстановка е доста променлива.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР