Съвсем в духа на времето и случващото се не само

...
Съвсем в духа на времето и случващото се не само
Коментари Харесай

Започна седмото издание на Gabrovo Innovation Camp

Съвсем в духа на времето и протичащото се освен в България, само че и в света, тазгодишният Лагер за нововъведения се характеризира както с големи НОВИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА, по този начин и с вълнуващи НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ. Последните две години бяха напрегнати за всички нас, само че също по този начин укрепиха и затвърдиха убеждението ни, че сме на път ЗАЕДНО, към Народоосвободителна въстаническа армия ЕПОХА на съдействие, до момента в който се приспособяваме към НОВИТЕ РЕАЛНОСТИ.

„ Иновацията не е задача, която просто би трябвало да бъде изпълнена, належащо е непрекъснато да я преследваме. Не е задоволително да сме „ в крайник с времето “, би трябвало да сме „ в крайник с утрешния ден “. Това са думи на един огромен визионер, политик и идеалист, който е съумял да прозре истината, че сполучливото комбиниране сред нововъведенията и предприемаческия дух ни разрешава да се оправяме със комплицирани публични провокации и да прокарваме новаторски пътища към по-устойчиво бъдеще.

Предизвикателствата са самобитните мотори на Иновационния лагер, защото зареждат с сила всички участници да изследват и да формулират нови хрумвания. Фокусираме се върху тях, като каним разнородни представители да се оправят с жизненоважни проблеми в обществото, които най – постоянно са сложни и без еднопосочен отговор. Необходимо е да прилагаме така наречен холистичен метод, да надграждаме към този момент съществуващите хрумвания, да търсим ново ентусиазъм и ексцентрично мислене.

Кампът е разграничен условно на 4 групи или както ние ги назоваваме „ провокации “.

Новият Европейски Баухаус като инструмент за редизайн на градовете;

Мисия климатично неутрални и умни градове;

Младежко предприемачество за цифрово бъдеще;

Между/регионални партньорства за мощно предприемачество.

Всяка група работи за създаване на нови вероятности за мислене и справяне с съответното предизвикването, като чертае проекти за тестване и възстановяване на тези хрумвания на процедура.

Съгласно терминологията на иновационните лагери, резултатът от него ще бъде първоначаленпрототип:първа идея или модел, веществен или невеществен, на решение, което се занимава с главните въпроси на предизвикването по ефикасен метод. Намерението е тази концепция за решение – прототипно решение – да бъде тествана на процедура след лагера, за да се създадат усъвършенствания.

В този смисъл осезаемите резултати от лагера – за всяка група – ще бъдат:

Прототип. Първи хрумвания за нова услуга, тактика, работен развой, артикул или политика.

Планове – един тип пътна карта – за това по какъв начин да продължим напред през идващите 6 седмици и 6 месеца.

Описание на това по какъв начин ще наподобява светът след 6 години, в случай че резултатите се приложат на процедура.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР