Съвсем скоро Великобритания може да започне да използва дронове, които

...
Съвсем скоро Великобритания може да започне да използва дронове, които
Коментари Харесай

Дронове с 3D принтери ще запълват дупките по пътищата във Великобритания

Съвсем скоро Англия може да стартира да употребява дронове, които да запълват дупки по пътищата. Те ще могат да ремонтират пукнатини по асфалта единствено за минута и съгласно специалисти в Обединеното кралство са бъдещето на пътните поправки.

Идеята е дроновете да летят сред градовете и да търсят дупки по пътищата. След като открият къде има проблем с настилката, те ще кацат и незабавно ще ремонтират пукнатините посредством прикован към тях 3D принтер. Всичко това ще се прави през нощта, с цел да може неудобството за водачите да е минимално.

Общинският съвет в Лийдс към този момент е разискал с специалисти въвеждането на дроновете в пътните поправки. Според локалната власт сходно нещо е крачка в бъдещето. Проблемът с натрупването на поправки и все по-малкият запас на общините да подхващат дейности ще бъде решен точно с новата технология, като даже се заприказва за така наречен саморегулиращи се градове.

" Нашата концепция е дронове да летят и да откриват дупки, след което да кацнат и да ги запълнят, и всичко това ще става за 1 минута. Мисля, че няма да има проблем да спрем придвижването по междуградските пътища за толкоз къс интервал, освен това в 4 ч. сутринта да вземем за пример ", изясни проф. Марк Миодоник, който е измежду хората, които се пробва да стартира технологията.

По думите му обаче сходно нещо мъчно може да се приложи на автомагистрала, защото там придвижването е много по-натоварено даже и през нощта.

Към дроновете ще има прикрепени машини за триизмерно принтиране, които ще впръскват асфалта в пукнатините. Подобна технология може да се употребява и в строителната промишленост, като към летателните апарати се прикрепят машини за точково заваряване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР