Съвсем скоро - след около 2 месеца ние ще имаме

...
Съвсем скоро - след около 2 месеца ние ще имаме
Коментари Харесай

Променят организацията на работа на ТЕЛК до 2 месеца

" Съвсем скоро - след към 2 месеца ние ще имаме нов метод на организация на работата на ТЕЛК и нов инструментариум. Съвсем неотдавна, в края на предходната седмица се организира съвещание в министерството на опазването на здравето, на която беше реализирана една доста висока степен на единодушие както сред сътрудниците от опазването на здравето, по този начин и национално представителните организации " на " и " за " хората с увреждания ", разяснява пред НоваТВ Минчо Коралски, изпълнителен шеф на Агенцията за хората с увреждания.

" Системата на ТЕЛК-овете работи толкоз, колкото и разрешават опциите, а те явно не са доста огромни, което наложи смяна в методиката, по която ще се работи и ще се правят оценка хората с увреждания ".

Променен е законът, който дава опция да се разширят ТЕЛК комисии, както и че се е дала опция на лекарите към този момент " да не са закрепостени " към ТЕЛК комисия и да не могат да работят на друго място, добави Коралски.

Работоспособността би трябвало да се дефинира за съответен тип работа и се дефинира в един единствен случай, когато поражда правото на инвалидна пенсия, изясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР