Съвсем скоро небезизвестният македонски политик Тито Петковски, водач на Новата

...
Съвсем скоро небезизвестният македонски политик Тито Петковски, водач на Новата
Коментари Харесай

Опорките на македонски лидер как Скопие да заобиколи „омразните българи“ без да загуби парите от ЕС

Съвсем скоро небезизвестният македонски политик Тито Петковски, лидер на „ Новата социалдемократическа партия “ даде изявление по македонския „ Канал 5 “, излъчен и в  YouTube. В него добре познатият на локалната аудитория партиен водач изнесе „ открит урок “ по какъв начин и за какво могат и би трябвало да се защитят северномакедонците от неприятните българи и българската страна, без да изпускат парите на Европейски Съюз “. 

В желанието си да отбрани ползите на сънародниците си и районен съд Македония, Петковски формулира няколко опорки, напълно почиващи на погрешни изказвания и операции по отношение на българите и България. Изнасяйки съответни обстоятелства от по-далечната и нова история, политикът прави и няколко неуместни внушения:  България не играе почтено по повод бъдещото участие на РСМ; преследва свои ползи с вписването на българите в Конституцията на РСМ; играе „ мръсна игра “ с даването на български паспорти на сънародниците му; тя е „ народен зложелател “, против който би трябвало да се обединят всички партии в РСМ; поради български исторически персони страната му губела причини за своята самоидентификация. В същото време Петковски оставя врата за подмолни сделки, т.е. да се договорят всички партии „ по какъв начин да изфинтират българите, давайки си ясна сметка какво печелят и какво губят от участието в Европейски Съюз “.

Предлагаме ви коментар по тематиката на Мариян Иванов Ноев  на страницата „ Изгрей, зора на свободата “, който Faktor.bg разгласява със единодушие на създателя.

Тук представяме част от опорките на неслучайния Тито Петковски* от 17.11.2022, изговорени по телевизия „ Канал 5 “ в. Петковски е добре осведомен с българо-македонските връзки от първа ръка и в това телевизионно присъединяване има явно за задача, да покаже пред публиката, по какъв начин и за какво могат и би трябвало да се защитат (северно)македонците от неприятните българи и българската страна, без да изпускат парите по стратегиите на Европейски Съюз. 

И по този начин: 

1. Партията „ Левица “ са положителните и новата опция, и са антинатовски настроени. (Бележка: Петковски споделя в прав текст, че антинатовците са положителните.)
2. От остарялата му партия никой не го търсил за препоръки. (Бележка: Без коментар.)

От 7та минута до края на предаването тематиката е България.

3. България играела неточно, ето за какво северномакедонските политици трябвало да бъдат по-умни, не трябвало да се прави услуга на България, не трябвало да се форсира смяната на Устава**, до момента в който тече скринингът още близо две години. (Бележка: Задържането на колкото се може по-дълго на започването на действителните договаряния е в интерес на първо място на трети страни, което се показва за изсмукан народен интерес на РСМ, плашейки северномакедонските жители.) 

4. Не е ясно за какво България желала влизането на българите в Устава, тъй като българите нямали политическа мощност в РСМ, поради преброяването и представянето на партията на Петър Колев. (Бележка: Ако са малко и незначителни, що ви е толкоз тежко да извършите смяната на Устава? Отговорът на Петковски идва в 5тата опорка.)

5. Имало заплаха за РСМ с вписването на българите в Устава, защото България от самото начало инсистирала за един народ от двете страни на границата, че не постоят македонци. България не била почтена. Ако била почтена, за какво изисквала тогава да се случи това преди края на договарянията. (Бележка: Защото фалшифицирате, лъжете и малтретирате хора?)

6. РСМ признавала малцинства, за разлика от България и Гърция. (Бележка: Петковски споделя в действителност, че България е по-недемократична страна, която не признава (северно)македонците, пък е в Европейски Съюз за разлика от РСМ. Петковски прави перфидна антибългарска и антиевропейска агитация. Представя РСМ още веднъж в облика на жертвата и като по-демократична.)

7. Намеква, че ще се дойдело до претенции от България, поради многото български паспорти. Тук съпоставя с настояванията на албанците, тъй като сходно на албанския език можело да се стигне до искане и за българския език да стане формален. (Бележка: Тези паспорти са факт и не са паднали от небето. България има цялостно лигитимно право да отбрани тези жители и би било незаконно, в случай че не го направи. Петковски загатва, че тия с паспортите всичките са априорно финтаджии, което пък даже и да е по този начин, няма по какъв начин да го потвърди за всичките.)

8. Всичките партии в РСМ трябвало да дишат като една партия във връзка с България. (Бележка: Отново България се показва като народен зложелател, против който всички в РСМ би трябвало да се обединят.) 

9. Влизането на българите в Устава имало политическо измерение, българите щели да имат политическа мощност и на следващия ден българите щели да имат политически претенции. (Бележка: А за какво да нямат българите политическа мощност и претенции? Българите втора употреба хора ли са? РСМ съгласно Охридския контракт и обвързваните с него промени на Устава е мултинационална страна.)

10. Бъгаризацията в РСМ не можела да се случи. Никой не съумял да ги бугаризира македонците, нито за време на турско, бугарско, сръбско, гръчко и по този начин нататък. (Бележка: Лъжа! Българите са били българи! За това има милиони сведения. Слага тъждество сред титовите македонци след 1945 година с новия им идентитет и всички македонци от всички други исторически интервали. Към Балканските войни на територията на Вардарска Македония има построен даже еднопосочен български народен идентитет, етничен по този начин или другояче.)

11. Ако на следващия ден се оповестили историческите персони за българи, то (северно)македонците нямали да имат база за самоидентификация. (Бележка: Да си дойдем на думата! Горките! Кой ви е отговорен, дами и господа от РСМ, че сте поставили за база за идентификация българската история, народ и език, посредством подправяне и замяна? Не е ли по-добре да се стъпи от в този момент нататък въз основата на историческата истина? В Европейски Съюз с фалшификациите ли ще ходите?)

12. Да седнели да се договорят всички партии в РСМ по отношение на това, какво добивали и какво губели. (Бележка: Петковски оставя врата за подмолни сделки, т.е. да се договорят по какъв начин да изфинтират българите.)

13. Договорът с България не можел да се скъса без тежки последици за РСМ, което би довело до още по-голяма радикализация на България в интернационален проект. (Бележка: Точно по този начин Петковски! Скъсайте контракта и ще гледаме сеир! Петковски е наясно, че зад контракта стоят Европейски Съюз и Съединени американски щати и това е част от Френското предложение и ще изтърват ПАРИТЕ от предприсъединителните фондове на Европейски Съюз и ще бъдат избутани даже след Босна и Херцеговина.)

14. Резолюцията във връзка с България призната от Народното събрание на РСМ се вкарва от Петковски като мотив, с който можели да задължат държавното управление на Османи и Ковачевски да се спре приближаването към България. Представянето пък на последния закон за сдруженията пред Венецианската комисия противоречало ясно на тази по-ранешна резолюция. (Бележка: Петковски подава дъвки за джвакане по северномакедонските медии за през идващите седмици.)

15. България и РСМ нямали обща история, имали единствено споделена история, тъй като македонците идвали в България, само че забележете и в Сърбия и Русия, да учат и учили на български, сръбски и съветски, тъй като тогава македонците нямали страна, т.е. настояванията от България нямали връзка с европейските стандарти и правата на индивида. (Бележка: Петковски повтаря опорките на УДБА/МАНУ, по отношение на стълбовете на македонизма. Прави финта и релативизира, че тия които идвали в България били като тези, които ходели в Русия и Сърбия, без да загатва, че в оня интервал тези хора се усещат българи, а не руснаци, засвидетелствано от милиони извори. Европейските стандарти изискват да не се лъже и фалшифицира! Днешните (северно)македонци не могат да трансформират идентитета на умрели хора и не могат да станат кръстници на хора, живяли преди 100 години.)

16. Петковски не го тормозило мнението на България, а в действителност това на Европа. Ако Европа била демократична, по какъв начин можела да стои зад България и да мълчи за това мешане във вътрешните работи на РСМ. (Бележка: Отново перфидна антибългарска и ясна антиевропейска агитация.)

17. След това се стартира с познатите опорки за фашистичка Бугария. България окупирала Македония и почнала да прави денационализация с български учители и полиция. (Бележка: Когато България идва да окупира/админстрира част от  Вардарска Македония, в нея живеят в действителност публично южни сърби. Единствено комунистическата партия в Кралска Югославия признава македонци по това време, само че не признава българи във Вардарска Македония по съответната инструкция. Петковски не загатва, че Сърбия прави от 1913 до 1941 насилствена денационализация на българите във Вардарска Македония. Да повторим, че към 1913 година във Вардарска Македония има построен еднопосочен български народен идентитет, засвидетелстван на всички равнища, в това число и парламентарно показан в Османския парламент от 1908-1912.)

18. Ванчо Михайлов бил въпреки всичко македонец, само че по какъв начин можело в Битоля да се отваря подобен клуб с такова име? Това водило до СТРАШНИ фрустрации измежду хората. Битоля бил град на културата и консулите. ДПМНЕ се опирали на Михайлов и в този момент не знаели по какъв начин да се освободят от Ванчо Михайлов. (Бележка: Ако би трябвало да се освобождават от Михайлов,  за какво се назовават тогава Вътрешна македонска революционна организация? Ако Иван Михайлов е проблематичен, за какво ДПМНЕ е най-голяма партия в РСМ таман с предавката Вътрешна македонска революционна организация? Няма ли тука нещо надълбоко гнило в тази държавна индоктринизация?)
и така нататък...

Има още, само че хайде и това е задоволително! Да благодарим на Тито Петковски!

* Този Тито е роден през януари 1945 година. Вероятно тогава това име става изключително известно.

** В РСМ имат Устав вместо Конституция. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР