Съвсем скоро жителите на Мадрид, който се намира на над

...
Съвсем скоро жителите на Мадрид, който се намира на над
Коментари Харесай

Къде ще се намира най-големият изкуствен плаж в Европа и от кога ще приема туристи

Съвсем скоро жителите на Мадрид, който се намира на над 300 км от брегова линия на Испания, ще могат да се насладят на вълнуваща лятна почивка на " брега " на най-големия неестествен плаж в Европа. Той ще се намира в Аловера или казано другояче - едвам на 40 минути път с кола от испанската столица, осведоми Time Out.

Този неестествен плаж ще бъде цели 15 000 кв. метра, покрити с пясък. Басейнът, който ще има формата на лагуна, ще бъде още по-голям - над 25 000 кв. метра и ще бъде с дълбочина два метра и половина. Новата европейска атракция ще се назовава Alovera Beach и ще бъде дом на водни пързалки, ветроходни лодки, разнообразно спортно съоръжение, доста палми и шезлонги. По създание ще прилича крайбрежен курорт, единствено на няколкостотин километра от брега.

Създателите на най-големия неестествен плаж твърдят туристите, че той ще бъде издигнат по най-модерна технология. Основно преимущество ще бъде, че лагуната ще се цялостни единствено един път, за разлика от стандартните басейни. Консумацията на вода ще се равнява на годишното ползване на комплекс от 80 жилища.

" Тук имаше плаж, в този момент го няма ": Климатичните промени засягат главния занаят в Гърция

" Какво ще прави екскурзиант тук, в случай че няма плажове? "

Ще бъде употребена и новаторска технология срещу изпаряване на водата. Няма да има потребност лагуната да се добавя, защото водата в нея непрекъснато ще се възвръща.

Предстои да бъде обявен точната дата на разкриване на Alovera Beach, само че това би трябвало да се случи през 2023 година. А входната такса за посещаване ще стартира от €10.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР