Съвсем нормално за сезона е разпространението на летните вируси -

...
Съвсем нормално за сезона е разпространението на летните вируси -
Коментари Харесай

Кунчев: Няма замърсяване на Черноморието, изследваме често водата

Съвсем обикновено за сезона е разпространяването на летните вируси - без пикове и обезпокоително положение на заболелите. Няма нещо ужасно, в случай че изключим заболеваемостта от коклюш, само че и тя е по-слаба. Всичко е обикновено за сезона.
Прочетете още
Това сподели за БТВ доц. Ангел Кунчев, държавен здравен контрольор. Той предложи хората да се пазят от кърлежи - след разходки навън всеки да оглежда тялото си. Тези кръвосмучести отделят обезболяващо вещество, с цел да не се усети забиването им, по тази причина е нужен обзор на тялото.

Летните вируси минават с температура и кашлица, те са бързопреходни - сензитивно повишение няма. Има с 50% повишение на марсилска тресчица и 100 на лаймска болест, само че те са в прекомерно дребни граници. Много по-опасно е разпространяването на морбили, което крие опасности - 8 случая във Варна и района не са толкоз малко. То се провокира от неимунизирани деца, пристигнали от чужбина.

Няма отклонения в качеството на морската водата по нашето Черноморие. Мерим два пъти месечно по крайбрежията в областите Добрич, Варна и Бургас. Взимат се проби и се изследват за ешерихия коли, салмонела и други индикатори. Водата е чиста, плажовете печелят сини знамена. Темата за замърсяване на водата по Черноморието ни е затворена, морето е чисто, сподели доцент Ангел Кунчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР