Съвсем нормално е всяка държава да иска в по-висока степен

...
Съвсем нормално е всяка държава да иска в по-висока степен
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Делта е най-бързата версия на коронавируса

" Съвсем обикновено е всяка страна да желае в по-висока степен да облекчи идния удар от една нова Covid върна ", съобщи проф. Радостина Александрова, вирусолог от Българска академия на науките, по отношение на въвежданите в разнообразни страни по света по-строги ограничения против ковид.

Тя акцентира, че по данни на СЗО разновидността Делта е най-бързата версия на ковид досега и най-добре приспособеният да се популяризира измежду хората.
 Проф. Александрова: С една трета са намалели новооткритите случаи на рак у нас Проф. Александрова: С една трета са намалели новооткритите случаи на рак у нас
През 2020 година броят на новодиагностицираните случаи на рак на гърдата у нас е намалял с една трета. Най-вероятната причина за това е неп...

Проф. Александрова разяснява като огромна изненада решението на Англия, където от през вчерашния ден няма законови условия жителите да носят защитни маски на закрити места, могат да се организират още веднъж всеобщи събития като концерти, отстранени са рестриктивните мерки за обществена отдалеченост, до момента в който нощните клубове могат да стартират да работят:

" Идеята беше, че там има огромен брой имунизирани хора и това, че сега хората са повече навън. Това решение беше посрещнато с огромна паника от редица водещи здравни специалисти, които подсетиха, че тъкмо сега, когато Делта разновидността се популяризира толкоз скоростно и случаите се удвояват за седмица, не е време да се отпускат дефинитивно ограниченията ".

По думите на вирусолога от Българска академия на науките при новия вид на вируса най-малко 85% имунизирани са нужни, с цел да бъде реализиран групов имунитет.

Според проф. Александрова хората не са срещу имунизациите, тъй като не желаят за получат най-хубавото за себе си и за околните си, а тъй като не са получили задоволително информация за изгодите от имунизацията, или се осведомят не от вярното място:
 Проф. Радостина Александрова: Една доза от Астра-Зенека пази от индийския вид единствено в 33 % от случаите Проф. Радостина Александрова: Една доза от Астра-Зенека пази от индийския вид единствено в 33 % от случаите
Индийският делта вид на ковид е с 60 % по-заразен от английския. Две дози от RNK имунизациите дават към 80-90 % отбрана, една...

" Всеки открит от учените отговор, задава и нови въпроси. Пътят минава само и единствено през положителната информация и положителната връзка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР