Съвсем неотдавна се появи информация за възможното скорошно стартиране на

...
Съвсем неотдавна се появи информация за възможното скорошно стартиране на
Коментари Харесай

Tesla отново отложи производството на камиона си. Пикапът също е под въпрос

Съвсем наскоро се появи информация за вероятното скорошно пускане на всеобщото произвеждане на електрическия камион Tesla Semi. Освен това някои американски медии твърдяха, че още през декември тази година компанията ще създава по 100 камиона на седмица.

Последните финансови доклади за второто тримесечие на 2021 година обаче още веднъж постановиха отсрочване на производството. Според непотвърдени данни Tesla са отсрочили цялата стратегия за основаване на електрически камиони за идната година заради натовареността на главните фабрики.

На първо място, марката се занимава със старта на производството на Model Y на новия си обект в Германия. Това лишава главните запаси на Tesla и не дава опция да се концентрира в обещаните по-рано планове.

Интересното е, че стартирането на пикапа Cybertruck беше сложено под въпрос. Факт е, че заводът на Tesla в Остин се пробва да пусне Model Y с новите акумулатори до края на тази година. Именно в това дружество се възнамерява да се откри производството на пикапа.

Разбира се и новия формат на батерията най-вероятно ще попречи на Cybertruck да да се появи в обещаните периоди. Следователно можем да чакаме сериен дебют не по-рано от 2022 година. Във всеки случай съперниците на Tesla получават доста значима отмора, която ще им разреши да се опитат да наваксат внезапния старт на американския авто производител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР