Съвсем наскоро, движейки се в задръстване покрай един от откритите

...
Съвсем наскоро, движейки се в задръстване покрай един от откритите
Коментари Харесай

Интересна врътка: Ето защо някои шофьори пръскат номера на колата си с лак за коса

Съвсем неотдавна, движейки се в запушване около един от откритите паркинги на столицата, притежател на кола, деликатно пръска с артикул за оформяне на коса регистрационния номер на транспортното си средство.

Оказа се, че не е належащо да се организира съществено следствие, с цел да се разбере за какво тъкмо индивидът го е правил.

Проучване в интернет пространството сподели, че „ лакът за коса върху регистрационна табела “ е много постоянно срещана технология. Оказва се, че някои водачи считат, че лакът, нанесен върху регистрационния номер на автомобила, след изсъхване, в някои случаи може да попречи на снимането на номера от полицейската камера за скорост.

Твърди се, че пласт лак свети на слънцето, което затруднява разчитането на буквено-цифровата композиция. В същото време чиновниците на КАТ няма по какъв начин да имат искания към притежателя на колата, защото номерът на колата, пропит с препарат за коса, не се разграничава от необработения.

Оказва се, че този способ не е 100 % ефикасен, само че при несъмнено рядко стичане на събитията и взаимно разположение на колата, камерата и слънцето въпреки всичко може да се появи „ лаков “ отблясък и да затрудни разчитането на регистрационния номер. Но казусът с описаната нагоре технология е, че множеството модерни комплекси за автоматизирано фиксиране на нарушавания на пътя също имат инфрачервено осветяване и са оборудвани с матрица, която е сензитивна към радиация в инфрачервения диапазон. И тогава няма никакъв смисъл да покривате регистрационния номер с него – неефикасно е.

Въпреки това към момента се вижда някакъв на практика смисъл в третирането на номерата с лак за коса. Ако нанесете задоволително пълен пласт от този сътрудник, той може да служи като известна отбрана за боята. Ако планирате да вземем за пример пътешестване по пътища, където се чака доста прахуляк, пясък и дребни камъчета, тогава има смисъл да напръскате с лак за коса освен върху регистрационния номер, само че също и върху предния борд на капака на капака и обърнатите напред елементи на предните калници, съобщи Automedia.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР