Съвсем изненадващо за мнозина, ПП изхвърли едно от остриетата си

...
Съвсем изненадващо за мнозина, ПП изхвърли едно от остриетата си
Коментари Харесай

Защо изхвърлиха Настимир от „Промяната“?

Съвсем изненадващо за мнозина, Политическа партия изхвърли едно от остриетата си Настимир Ананиев от редиците на партията на Кирил Петков и Асен Василев. Както сами се досещате, той няма да е измежду кандидат-депутатите от коалиция ПП-ДБ за идните изключителни парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври.

 

За прогонването на овалния политик и неофициален водач на бутиковата партия „ Волт “, която даде регистрацията си на „ Промяната “ през 2021 година, с цел да може Кирил Петков и Асен Василев да се явят на изборите, се разбра от известие на Настимир до медиите, което беше озаглавено: „ Уж дружно и обединени, само че без „ Волт “.

В него се споделя, че явно… цената „ Да, България “ да каже „ да " на Политическа партия е била отстраняването на „ Волт “ от обединението “.

Запознати от „ Продължаваме промяната “ обаче описаха че Настимир е бил пропъден по разпореждане на Асен Василев и Бойко Рашков и със единодушието на Кирил Петков и Лена Бориславова поради постъпили голям брой сигнали за присъединяване на очилатия дебеланко в лобистки законопроекти и съмнителна активност на свързани с него счетоводни компании.

 

Твърди се, че счетоводни компании, благосъстоятелност на Настимир Ананиев и на брачната половинка му, са били уличени като помагачи в препираното на съмнителни капитали от белгийски, нидерландски и ирландски сдружения. Със съдействието на счетоводните компании на Ананиев били купувани парцели в България с пари, добити от незаконна активност. Засега нямало данни Настимир да е директно забъркан в незаконни действия, само че пък зачестилите сигнали против него предрешили ориста му.

 

Бойко Рашков и военачалник Атанас Атанасов направиха частни следствия, които откриха, че Настимир фактически е развил „ проблематична бизнес активност “ и е взел участие в схеми на лобисти. Махат го от Политическа партия, тъй като не е невероятно в близко бъдеще против него да бъдат повдигнати обвинявания “, настояват осведомени от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

 

На 10 април полиция влезе в два офиса в София, свързани с Настимир Ананиев, по отношение на европейска заповед за следствие, издадена от съда в Антверпен, Белгия, против проведена незаконна група, занимаваща се с трафик на опиати и пране на пари, добити от закононарушения. Оказа се, че белгийците са били обслужвани в България от счетоводните сдружения на Ананиев, през които съгласно неофициална ин-

групировка са минали над 3,5 милиона евро.

 

Мълви се, че счетоводните сдружения са обслужвали и други проблематични клиенти, поради което в близко бъдеще можело да бъдат повдигнати о6винения против овалния досегашен народен представител. Заради това от „ Продължаваме Промяната “ предпочели да приключат вечно връзките си с него.

 

Името на Настимир Ананиев беше забъркано в абсурда с криптобанката „ Nехо “, чийто лиценз в Съединени американски щати беше лишен, а през лятото на 2022 година офисите на сдружението в София бяха атакувани поради стартирало следствие против босовете на компанията Коста Кънчев и Антони Тренчев за пране на пари, данъчни закононарушения и компютърни измами. В края на предходната година Софийската градска прокуратура “прекрати следствието против „ Nехо “ поради липса на доказателства, а след това от сдружението за цифрови финанси заведоха дело против България в интернационален трибунал в Съединени американски щати. Настимир Ананиев в непосредствен до Антони Тренчев, с който в бил съучастник в близкото минало и беше апетитен като един от политическите настойници на сдружението в България. Твърди се, че Ананиев е лобирал пред Асен Василев в България да се вкара заплащания с криптовалути през банковата система БОРИКА.

 

През лятото на 2022 г: пък Ананиев в качеството си на народен представител от 47-ото Народно заседание и ръководител на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление в Народното събрание, опита да прокара нов абсурден закон за потребителските заеми, който предвиждаше въвеждането на наложително условие за електронен автограф при всеки подписан контракт. Изготвянето на законопроекта от Настимир Ананиев скандализира Асоциацията за отговорно небанково Кредитиране, в която членуват 12-те най- огромни сдружения за бързи заеми. Представители на Асоциацията твърдяха, че законотворната самодейност е целяла да принуди всички компании за бързи заеми в България да сключат контракти с сдружението „ Евротръст Технолоджис “, ръководено от бизнес дамата Саша Безуханова и нейния наследник Константин. „ Евротръст Технолоджис " е снабдител на квалифицирани удостоверителни услуги за електронна идентификация и електронен автограф. Основаната през 2015 година компания е създала платформа за сключване на документи непосредствено през мобилния телефон, като прибира такси сред 2 и 7 лв. за всеки верифициран от тях договор. Твърди се, че Настимир имал присъединяване и в още няколко лобистки проектозакона, които не съумял да прокара в Народното събрание поради съпротивата на негови съпартийци.

 

През лятото Ананиев не съумя да влезе в 50-ото Народно заседание, откакто Кирил Петков подаде заявление, че влиза в Народното събрание от 23-ти МИР в София, а не от Перник, където също беше лидер на листа. Още тогава за функционерите на Политическа партия станало известно, че овалният политик няма бъдеще в партията.

 

За пребиваването си като депутат през последните 3 години, Настимир Ананиев беше запомнен от парламентарните кореспонденти като депутатът с непрекъснат вкус и решителен първенец в дисциплината „ максимален лакомник “.

Закръгленият политик по-често можеше да бъде  засечен да се храни във ведомствения депутатски бюфет, в сравнение с депутатската банка.

 

Настимир смая публицистите, когато в обедно време сгъна за има-няма 30 минути шопска салата, мусака, пилешка пържола, 5 филии изгорял самун и торта „ Рафаело “, полети щедро с огромна бутилка минерална вода, изпита докрай. Според изчисленията на парламентарните кореспонденти Настимир Ананиев е посещавал парламентарния бюфет приблизително 4 пъти дневно.

 

„ Сега, когато няма да има опция да се храни на преференциални цени в столовата на Народното събрание, Настимир може и да отслабне “, ехидничат депутати по адрес на дебеланкото.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР