Съвсем изненадващо но за сметка на това с пълно единодушие,

...
Съвсем изненадващо но за сметка на това с пълно единодушие,
Коментари Харесай

Евгени Минчев с ГОЛЯМАТА НАГРАДА в Международen конкурс за поезия

Съвсем изненадващо само че за сметка на това с цялостно единогласие, Пи ар, благотворителят и фешън продуцент лорд Евгени Минчев стана притежател на поетична премия.

И то- Голямата премия за лирика, в интернационалния конкурс Лирични гласове. Председателят на журито поетесата Маргарита Петкова и един от неговите членове Пламен Тотев оповестиха името на Евгени след прочитането на над 245 стихотворения изпратени от България и Европа.

Помолен да прочете наградените стихотворения, тогавашният машинист се просълзи, като стартира с думите:

„ Винаги съм си мислил- кое може да е по-голямо от един стихотворец, кое може да надскочи купите, снобските декорации на премиите на живота…И си казвам- това може да е единствено стихотворец, който се любува на поезията на други поети. В този смисъл, за мен е чест да се усещам точно по този начин и да получа тази огромна премия с удоволствие”.

Ето е едно от наградените стихотворения на Евгени Минчев, впечатлили пет членното жури. „ Наех си квартира в очите на гълъба. Имам гледка- небе, и клюн за тераса. Нощем звезди- камериери се грижат за мен. Аз населявам едното око. С другото се озъртам за теб.”
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР