Съвсем близо до Айфеловата кулаАтакувал още двама души с чук,

...
Съвсем близо до Айфеловата кулаАтакувал още двама души с чук,
Коментари Харесай

Ислямист уби германски турист в Париж

Съвсем покрай Айфеловата кула
Атакувал още двама души с чук, преди да бъде арестуван

Бил е в полезрението на службите

Един човек беше погубен с нож, а двама - ранени, от нападател на минувачи в центъра на Париж, покрай Айфеловата кула, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на изказвания на френския вътрешен министър Жералд Дарманен.

“Храбри служители на реда преди малко арестуваха нападател, атакувал минувачи наоколо до крайбрежния бул. “Гренел ”. Аварийните служби са се погрижили за тялото на починалия и за ранените. Моля, избягвайте региона ”, написа първо в обществената платформа “Екс ” министърът, който изначало заяви за един ранен.

Вече говорейки пред медиите, Дарманен посочи, че нападателят е 26-годишен френски жител, който е роден в страната. При залавянето му е употребен електрошоков револвер вид “Тейзър ” (Taser).

Според информация на Франс прес, доказана от министъра, нападателят е прочут на управляващите коренен ислямист, който страда от психологично разстройство. Агенцията цитира министър Дарманен, който сподели, че този причинител към този момент е бил осъждан на четири години затвор за обмисляне на нахлуване през 2016 година

Той е бил в описите за наблюдаване на френските служби за сигурност. Нападението е било осъществено в събота към 19:00 ч. локално време (20:00 бълг. вр.), когато с нож е била атакувана двойка туристи на булеварда по поречието на река Сена “Гренел ”, напълно покрай Айфеловата кула. Смъртоносно е бил прободен немски жител.

Докато е бил преследван от служители на реда, нападателят е атакувал още двама души с чук, преди да бъде арестуван. Той е крещял “Аллах акбар ” и е споделил на служителите на реда, че е бил покъртен, че “толкова доста мюсюлмани умират в Афганистан и измежду палестинците ”, а и от обстановката в Газа. Според по-ранна информация на телевизия Бе Еф Ем чукът е бил и оръжието на убийството. Прокуратурата на Франция по антитероризма разгласи, че за момента не е почнала следствие, написа Българска телеграфна агенция.

“Нападателят е бил обезвреден от полицията доста бързо. Опитахме се да спасим живота на индивида, който почина. Нападнатите хора са туристи ”, съобщи за телевизия Бе Еф Ем лекар Патрик Пелу.

Ройтерс отбелязва, че тази покруса се случва осем месеца преди летните Олимпийски игри, на които Париж е хазаин, и повдига въпроса за сигурността по време на най-голямото спортно събитие в света. Агенцията обръща внимание на обстоятелството, че управата на френската столица възнамерява невиждана до момента гала по откриването на форума на река Сена, на която се чака да участват 600 000 фенове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР