Съвременното морско пиратство бива няколко вида. Класическото пиратство е това,

...
Съвременното морско пиратство бива няколко вида. Класическото пиратство е това,
Коментари Харесай

Кап. Димитър Димитров: Случаите на пиратство край Бенин се решават до седмици

Съвременното морско пиратство бива няколко типа. Класическото пиратство е това, при което корабът се завладява от пиратите, с цел да се желае откуп. В региона на Бенин става въпрос по-скоро за грабежи и набези на дребни самостоятелни групировки от небогати региони, където съвсем няма държавност.
Това изясни пред БНР кап. Димитър Димитров, вицепрезидент на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани.
„ Става въпрос за по-малки актове на пиратство, които нормално свършват по-бързо, само че от време на време са жестоки “, посочи той.

От 19-членния екипаж на кораба-контейнеровоз, който беше нападнат, 11 души са съумели да се укрият, 8 са заложници на похитителите. „ В случая нещата се поемат от застрахователите на кораба, които ще водят договаряния оттук насетне “, посочи капитан Димитров.

Всеки транспортен съд има проект за сигурност, а екипажите са инструктирани за реакция при пиратски набези. Крайбрежните страни са длъжни да обезпечат сигурност край териториите си, уточни още той.

Според статистиката в региона, в който е попаднал корабът с български моряци на борда, казусът се взема решение до седмици. В региона на Сомалия да вземем за пример е по-различно и е имало случаи, в които процедурата продължава няколко месеца, добави специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР