Съвременният свят е сложен и несигурен. Защитата на човешките права,

...
Съвременният свят е сложен и несигурен. Защитата на човешките права,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Светът изпитва остър дефицит на диалог

Съвременният свят е комплициран и нерешителен . Защитата на човешките права, задълбочаващата се борба сред страните и обществата, нестихващите спорове в Близкия изток са съществени провокации . Те изискват световни решения, взети посредством разговор и взаимни взаимни отстъпки .

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на интернационалната конференция " Движението на необвързаните страни в многополюсния свят: неговата роля в поддържането и насърчаването на интернационалния мир и сигурност ". Форумът се организира в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Въпреки нуждата от световни решения, светът изпитва изострен недостиг на разговор, стана ясно от думите на вицепрезидента Йотова. Припомняме, България членува в НАТО от 2004 година, а в Европейски Съюз от 2007 г .

" В XXI век светът изпитва изострен недостиг на пълностоен разговор - както в другите общности в рамките на националните страни, по този начин и на интернационалната сцена. Причина за огромна част от проблемите ни е в това, че загубихме опцията да се чуваме ", сподели Йотова.

Според нея на Африканския континент не би трябвало да се гледа единствено като на източник на миграция, беднотия и неравенства . " Младото му интензивно население чака вложения и развиване ", съобщи вицепрезидентът.

" Движението на необвързаните страни е глас в поддръжка на разрастващите се страни на многостранни конгреси. Организацията може да прокарва път в международната политика за разрешаването на международните проблеми посредством създаване на нов вид интернационалните връзки, в които водеща е концепцията за мир ", уточни Йотова.

Според нея мостовете и доверието не са дадени един път вечно, не се градят елементарно и бързо. Те би трябвало да се пазят и развиват.

Общо 120 страни с 55 % от международното население членуват в придвижването, основано през 1961 г . Държавите в него не са членки на военни блокове, съставляват 2/3 от членовете на Организация на обединените нации и са незаобиколим фактор при решаването на въпроси в международната организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР