Съвременният човек е силно зависим от нсвоя смартфон и винаги

...
Съвременният човек е силно зависим от нсвоя смартфон и винаги
Коментари Харесай

Опасност! Никога не слагайте телефона си на тези пет места

Съвременният човек е мощно подвластен от нсвоя смарт телефон и постоянно го носи със себе си, без да подозира за вероятните ужасни вреди.

На първо място - в никакъв случай не слагайте телефона си в задния джоб на дънките или панталона. Мястото е извънредно комфортно, само че няма нищо по-лесно от това някой да ви го открадне, защото нормално устройството не се побира изцяло в джоба.

Освен това, може да забравите, че го носите там и инцидентно да седнете върху него и да го повредите. Да не приказваме, че телефонът може инцидентно да отключи и да се " обади " на някого, защото дисплеят реагира на задните елементи както на пръстите.

За мъжете пък е изрично непрепоръчително да носят телефона си в предния джоб на панталона. Доказано е, че електромагнитните талази, които устройството излъчва, оказват негативен резултат върху репродуктивната система и по-специално върху интензивността на сперматозоидите.

Не е целесъобразно да притискате телефона към бузата си, когато отговаряте на повикване. Изследвания към този момент потвърдиха, че дисплеят на смарт телефона е извънредно мръсна повърхнина, върху която има повече бактерии, в сравнение с в публичните тоалетни.

Това може да аргументи кожни проблеми - пъпки и акне. Освен това насочвате електромагнитно лъчение към мозъка си, а това може да повлияе неподходящо на неговото действие.

Не оставяйте смарт телефона си покрай източник на топлота - до акумулатори, печки, фурни. Те могат да го повредят или даже да го взривят. Когато на открито времето е доста горещо, е целесъобразно да криете телефона си от директна слънчева светлина.

Една от най-честите неточности, които позволяваме, е да се взираме в екрана на телефона преди лягане, както и незабавно след пробуждане. И заспиваме, поставяйки нашия правилен другар под възглавницата или покрай нея. Това обаче е извънредно рисково!

Продължителното електромагнитно лъчение, което се намира непосредствено до главата, предизвиква чести главоболия или световъртеж. Има и случаи, в които телефонът е избухвал тъкмо под възглавницата. Заради липса на вентилация той прегрява, топлината не се разсейва и системата експлодира, написа jenata.blitz.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР