Съвременните хора са объркани: Защо възрастните дами изсипват сол на

...
Съвременните хора са объркани: Защо възрастните дами изсипват сол на
Коментари Харесай

Ето защо бабите поставяха сол на входа на вратата

Съвременните хора са комплицирани: „ Защо възрастните дами изсипват сол на прага на апартамент? “ Отговорът е напълно елементарен - те имат вяра в магическите му свойства. Всякакви вярвания и обичаи са свързани с кристалното вещество.

Защо прагът е осолен? В какви случаи е всекидневно да се поръсва сол навръх прага?

Отговорът:
 Митовете за солта, в които е извънредно време да спрете да вярвате Митовете за солта, в които е извънредно време да спрете да вярвате
Всички сме чували нееднократно, че непотребната сол в храната е рискова за нашето здраве. Но специалистите са на мнение, че това не е изцяло вярн...

След гибелта на обичан човек, някои хора усещат, че духът се разхожда из жилището, тропа по прозорците и вратите. В такива случаи в прага се забива стоманен гвоздей и под вратата и прозорците се разпръсква бяла сол на пътека. Навремето хората вярвали, че злите духове ловят новородени деца. За да се скрие детето, постоянно се споделяше, че детето е умряло. Бодливи и горящи растения (тръни, коприва) бяха засадени под прозорците, чесънът и солта бяха разпръснати пред прага.

Отдавна се счита, че благодарение на сол можете да почистите облекла, предмети от бита и къща от отрицателна сила. Хвърли я в ъглите, измий пода със сол. След като неприятел пристигна на посетители, беше всекидневно да се поръсва сол на вратата - там, където индивидът е стоял, преди да излезе от къщата.

Солта се употребява по-често в защитни и пречистващи обреди. Но също по този начин се случва, че за нея се приказва негативно. Солта може да се смесва с гробна пръст, пера, скотски кости.

Народната мъдрост споделя: Ако има проблеми в къщата, би трябвало да осолите всеки ъгъл. Кавга сред съпрузи ще помогне да се сдобри торбата със сол под възглавницата.
 Признаците, че може би прекалявате със солта Признаците, че може би прекалявате със солта
Какво е едно ядене, в случай че няма щипка сол, поръсена върху него?! Често обаче количеството е повече от щипка. Ако и вие обичате солта, след...

За да имате разцвет в къщата - използвайте единствено дървена солница и я дръжте в центъра на масата. За да се схванат семействата - хвърляйте щипка сол под всяко легло. За да накарате децата да порастват интелигентни, здрави и красиви - прибавете дребна щипка вода за къпане.

Смята се, че солта, калцинирана във фурна с дървесна пепел на Велики четвъртък, четвъртък, има специфична лечебна мощ.

В това отношение й се приписват чудодейни свойства освен измежду хората, само че и в доста религии: Според общоприетото разбиране тя е мощен амулет против силите на злото. Използвал се е за отбрана против духове. Смята се, че те не ядат сол. Сред славяните подправката се радваше на изключително почитание и се смяташе за знак на добрина и гостоприемството. Според една от версиите думата „ сол “ идва от остарялото славянско име за слънцето - „ Солон “. „ Хляб и сол “ - дълго време тези думи бяха приветствани от скъпи посетители и пожелаваха благополучен живот на младоженците.

В библейските истории солените кристали се загатват като знак на честност и святост. „ Ти си солта на земята. Ако солта загуби силата си, тогава по какъв начин можете да я извършите солена? " - сподели Исус Христос на своите възпитаници.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР