Съвременните футболисти трябва да са по-добре физически подготвени отвсякога, за

...
Съвременните футболисти трябва да са по-добре физически подготвени отвсякога, за
Коментари Харесай

Жената, която се грижи Джон Тери да е във форма

Съвременните футболисти би трябвало да са по-добре физически готови отвсякога, с цел да играят на най-високо равнище. Затова от Астън Вила вкараха Амбра Вало в тима. Тя е някогашна балерина и сегашен инструктор по йога. Джон Тери и Райън Гигс са единствено две от футболните митове, обърнали се към античната процедура в опит да удължат кариерата си.



Родената в Италия Амбра, която неотдавна стартира работа в академията си с 37-годишния капитан на Вила Тери, както и с други звезди от първия отбор, оказва помощ на играчите да се предпазят от травми и да са постоянно готови за игра.



“Има доста изгоди за футболистите, които практикуват йога. Тя дава на тялото естествената дарба да работи на по-високо равнище. Тя дава мощ на тялото, само че по-важното е, че укрепва мозъка на футболистите”, споделя Амбра Вало пред “Сън”.



“За футболистите е нужна специфична стратегия, която е характерна за техните потребности. Не е като общоприет йога клас. Целта е да се усъвършенства успеваемостта на тяхното придвижване. Йога може да усъвършенства салдото, позата, издръжливостта и концентрацията. Това, което е доста значимо, е че те могат да предотвратят контузиите и да ускорят времето за възобновяване сред мачовете”, споделя още тя.
Сесиите не престават от 20 минути до час, като Амбра работи в тясно сътрдничество с физиотерапевтите на тима, от които получава указания какви са потребностите на играчите.



“Правя доста лесни сесии, тъй като те имат претрупан график за тренировки. Работя самостоятелно или с група. Пращат ми играчи с контузии или такива, които желаят да подобрят умствената страна на играта си или физическата си форма. Целта е да им помогня да изградят мощ, баланс, еластичност и сила”, акцентира 46-годишната Амбра Вало, която е танцувала професионално до 41.





Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР