Съвременните автомобили са много умни. Различни радари, камери и други

...
Съвременните автомобили са много умни. Различни радари, камери и други
Коментари Харесай

Защо не е нужно да сгъвате огледалата за обратно виждане на паркинг

Съвременните коли са доста умни. Различни радари, камери и други помощници за водачите се показват от търговците като безусловни екстри. Реалността обаче е, че е по-добре неотложно да изключите някои от функционалностите на автомобила от съображения за сигурност. И даже подобен безопасен вид като автоматизирано прегъване на огледала може да докара до неприятни последици.

Според маркетолозите функционалността на прегъване на страничните огледала за назад виждане е нужна при маневриране на тесни паркинги и при паркиране на колата, когато съществува риск изпъкналите елементи да допрян и да повредят други коли и поради вандали, които могат да ги счупят.

Много производители го включват в общоприет набор от съществени варианти, дружно с огледалата за отопление и зареждане. Активира се основно автоматизирано - когато се изключи колата, извади ключа от запалването, електрониката подава сигнал - и при заключване огледалата се сгъват, прилепвайки работната си страна към страничните стъкла. В по-евтините коли те могат да бъдат сгънати по безусловно същия метод, само че на ръка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР