Съвместяването на редовната и електронната формата на обучение е новата

...
Съвместяването на редовната и електронната формата на обучение е новата
Коментари Харесай

Всяко българско училище да изгради и ползва свой дигитален облак, искат от Синдиката „Образование“

Съвместяването на постоянната и електронната формата на образование е новата визия на просветителната система , като съотношението сред двете форми е в основата на одобрената за Европа политика за образование в електронна среда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Положителните страни на този, неизползуван до момента образователен развой, са, че обсегът на учениците у нас беше съпоставим с постоянния. Интересът към тази форма беше впечатляващ в гимназиалния стадий. Въпреки неналичието на единна платформа, българските учебни заведения се интегрираха в тази иновация и направиха допустимо сполучливото довеждане докрай на образователната година и организирането на матурите и външните оценения, се показва в разбор за електронното образование на Синдиката " Образование " към КТ " Подкрепа ".

Голямата изгода от отдалечения и само вероятен образователен развой беше в възстановяване на партнирането сред учители и родители. Затова социологическите организации регистрираха висок рейтинг на учителите, втори след този на лекарите. Бихме добавили самоуверено и отличен рейтинг за българските родители , които бяха в " кухнята " на отдалечените просветителни нововъведения и партнираха с чужд до момента възторг. Голям минус в организацията беше неналичието на оценки в първия стадий на отдалечения развой. Още по-демотивиращ детайл беше възбраната от МОН за писане на отсъствия . Тази независимост лиши от мотивация хиляди възпитаници и те не участваха дейно в работата на класовете. Но това е задължаващо към законотворците - да ситуират правилник за електронно образование, писане на отсъствия и включени видеокамери, заявят от синдиката с ръководител доктор Юлиян Петров.

Дължината на работния ден на учителя, включващ подготовка за отдалечен урок и образователните часове , подготовка на материали и изпращане на учениците, организация на образованието от разстояние от управленията на просветителни институции, демонстрира дължина, почтена за почитание. Повечето от педагогическите експерти - 56 %, са работили сред 10 и 12 часа, а 13,1% - над 12 часа. 25,3 на 100 от учителите са работили от 5 до 8 часа, а 5,6 на 100 - по 5 часа . От този резултат следва изводът, че учители и шефове са работили при голямо натоварване, на ръба на своите благоприятни условия, като 94,4 на 100 от колегията е положила труд над " естествените " за КТ 8 часа, се обобщава в разбора.

В него се споделя, че " Синдикатът " Образование " е генератор и покровител на концепцията за образование в електронна среда, обект на смяна в Закона за предучилищното и учебното обучение (ЗПУО) ". Промените ще дадат опция за онлайн образование при грипни ваканции, при форми на образование отвън постоянната и консолидиране на отдалечено образование посредством електронни платформи в присъствения образователен развой.

Дистанционното образование следва да се употребява предпочитано в прогимназиалния и гимназиалния стадий , където могат да се доближат, визираните в плана за смяна на ЗПУО, до 20 %. По мотив на електронното образование в предучилищната и началната степен на учениците до четвърти клас, Синдикатът " Образование " е уверен, че електронното образование няма почва заради възрастовите особености на учениците и специфичните просветителни цели в тези степени.

Ако приемем, че измененията в ЗПУО ще станат факт, незабавно би трябвало да се създаде правилник на отдалеченото образование, който да дублира постоянния образователен развой. В разпоредбите за електронното образование би трябвало да попадат наложително отсъствия на възпитаници от цифровата класна стая, наложително включени видеокамери и оценки, в унисон с разпоредба 11 на МОН. От. МОН би трябвало да ситуират до три години национална цифрова безвъзмездна платформа, която да съдържа цифрови уроци и пособия, които да обгръщат най-малко 90 % от образователния материал. Подобни платформи има и в този момент, само че те са платени и не обгръщат целия образователен материал, което подготвя към цифрово изключване.

Синдикатът " Образование " смята, че всяко българско учебно заведение би трябвало да построи и употребява собствен личен цифров облак на домейн на учебното заведение и да го извърши с запаси.

Подходящи приложения, запаси и електронни услуги, предоставени от МОН, биха ускорили процеса на цифрова интеграция.

660 са просветителните институции, които до момента са построили лични облаци, което значи, че МОН би трябвало да спомага на останалите да се включат в тази акция.

Електронните часове рано заран и късно вечер, като предварителна защита на двусменния режим в учебните заведения, могат да бъдат допустима опция, само че това ще затрудни шефовете на учебните заведения и сигурно ще изисква стабилен финансов запас за техника, образование на учители, цифрови средства и повече и по-добре готови щатни педагогичен експерти, които да обезпечат хибридния образователен развой.

" Синдикатът " Образование " вижда хибридното образование, с интеграция на електронни педагогичен способи, като настояще на българското учебно заведение, а не като бъдеще на образованието. Затова синдикатът счита, че учебните заведения, които ще се решат да интегрират цифровите практики, да имат тази опция без комплицираната процедура на новаторското учебно заведение. Защото хибридното обучение не е иновация, а действителна опция на днешния ден ", разясняват от учителския профсъюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР