Съвместното командване на силите вече е с нов началник на

...
Съвместното командване на силите вече е с нов началник на
Коментари Харесай

Съвместното командване на силите вече е с нов началник

Съвместното командване на силите към този момент е с нов шеф на щаба флотилен адмирал Галин Манев и цивилни чиновници в командването на СКС.

В наличието на персоналния състав на СКС и командирите на подчинените военни формирования, командирът на Съвместното командване генерал-майор Цолов приветства флотилен адмирал Галин Манев с назначението му на длъжността и изрази своята убеденост, че имайки поради високата оценка на досегашната му активност и изключителна подготовка, той ще съумее по най-хубавия метод, употребявайки богатия си учебен и професионален опит, да се оправи с провокациите на новата служба.

Генерал-майор Валери Цолов поздрави и новоназначените цивилни чиновници и означи, че с нужните познания, умения и опит, които имат ще подкрепят по-нататъшното развиване на Командването.

„ За мен е огромна чест да бъда назначен на тази служба и да бъда част от фамилията на Съвместното командване на силите. В същото време съзнавам голямата отговорност и това, че провокациите пред Командването са комплицирани и завладяващи, изискващи цялостна централизация, ефикасни партньорства и синхронизирани старания. Искрено се надявам на Вашата поддръжка, ще разгадавам на Вашия професионализъм и работата ни в екип. Щастлив съм да се причисля към Вас и чакам с неспокойствие всичко, което следва да осъществим заедно”, акцентира в изявлението си флотилен адмирал Галин Манев.

По традиция, командирът на СКС генерал-майор Валери Цолов връчи нагръдния знак на командването на флотилен адмирал Галин Манев с думите да го носи с горделивост и чест и му пожела сполучлива реализация на новата служба.

Флотилен адмирал Галин Манев е роден на 02.10.1970 година, в гр. Варна. Завършва ВВМУ " Н.Й.Вапцаров ", гр. Варна през 1994 година със компетентност „ Корабоводене”, Военна академия „ Г. С. Раковски” през 2004 година и Военноморския команден лицей в Нюпорт, Роуд Айлънд, Съединени американски щати през 2017 година

Военната си кариера стартира през 1994 година като пълководец на щурманска бойна част на ракетен катер прочие 1241.1 „ Мълния “ - Созопол, където за интервала до 2002 година минава през длъжности от помощник-командир на катер до пълководец на катер.

След довеждане докрай на Военната академия през 2004 година е назначен на длъжността старши помощник-началник по ударните сили на Военноморски сили в отдел „ Планиране и ръководство на интервенциите “ в Щаба на Военноморски сили, а от 2008 – 2012 година е пълководец на фрегата.

В интервала от 2012 до 2014 година е шеф на щаба на 18-ти дивизион спомагателни кораби – Варна, а до 2016 година е пълководец на същия дивизион.

След довеждане докрай на образованието си в Съединени американски щати през 2018 година е назначен на длъжността шеф на отдел „ Планиране, развиване и бюджетиране на Военноморски сили “ в Щаба на Военноморски сили. През 2021 година е шеф на отдел „ НАТО, Европейски Съюз и районни начинания “ в дирекция „ Стратегическо обмисляне “ в Щаба на защитата.

От 01.08.2022 година година поема поста на шеф на щаба на Съвместното командване на силите.

Награждаван е неведнъж с предметни и морални награди за чудесно осъществяване на служебните си отговорности, измежду които са награден знак „ за отлична работа - I степен”, на министър на защитата и награден знак „ за доблестна работа “ на министъра на защитата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР