Съвместното командване на НАТО за поддръжка и осигуряване (JSEC) в

...
Съвместното командване на НАТО за поддръжка и осигуряване (JSEC) в
Коментари Харесай

В НАТО искат военен Шенген

Съвместното командване на НАТО за поддръжка и обезпечаване (JSEC) в южния немски град Улм стартира да действа през 2021 година Задачата му е да координира бързото напредване на войски и танкове по целия континент, както и логистичната подготовка, като да вземем за пример съхранението на муниции на източния фланг на алианса.

В резултат на нахлуването на Москва в Украйна през 2014 година основаването на JSEC отразява оценката, че след десетилетия на разведряване след Студената война НАТО още веднъж би трябвало да бъде подготвена за война в Европа, която може да избухне когато и да е.

Въпреки това задачата за бързо разрастване на сили с размер до дивизия с към 20 000 военнослужещи, както и за обезпечаване на муниции, гориво, аварийни елементи и хранителни запаси, стана по-сложна след Студената война.

Докато в предишното войските на НАТО и на Варшавския контракт стояха лице в лице основно в Германия, от този момент алиансът се разшири на към 1000 км на изток, увеличавайки дължината на източния фланг на НАТО до общо към 4000 км.

" Пространството, фактът, че не всички сили са предно основани - всичко това значи, че алиансът би трябвало да бъде бърз в напредването на войските от базите им до вярното място на източния фланг ", означи Золфранк, като добави, че за това е нужна подготовка.

" В разгара на войната в Украйна Русия изстрелваше по 50 000 артилерийски снаряда дневно. Тези снаряди би трябвало да доближат до гаубиците ", сподели той. " Затова би трябвало да се основат хранилища - за муниции, гориво, аварийни елементи и хранителни запаси ".

Проблемът е, че силите на НАТО би трябвало да се ориентират в голям брой национални разпореждания, разпростряли се от предварителното известяван, което се изисква, преди да бъдат изпратени муниции, до допустимата дължина на военните конвои и профилактиката на болесттите.

" Имаме остатък от разпореждания, само че единственото нещо, с което не разполагаме, е време ", предизвести адмирал Роб Бауер, началник на военния комитет на НАТО. " Войната на Русия против Украйна се оказа война на безсилие - а войната на безсилие е борба на логистиката. "

Золфранк съобщи, че би желал да види " боен Шенген " - зона за свободно военно прекосяване, сходна на политическата Шенгенска зона, която разрешава свободно придвижване в по-голямата част от Европейски Съюз. НАТО не би трябвало да провокира неверни калкулации в Кремъл, като основава усещането, че Москва може да има късмет да завоюва, тъй като алиансът не е квалифициран, предизвести той.

" Трябва да бъдем напред в кривата. Трябва да подготвим театъра доста преди да бъде задействан член 5 ", сподели той, базирайки се на клаузата за групова защита на НАТО, която на процедура слага алианса в положение на война.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР