Съвместно заседание на българското и македонското правителствоПървата такава среща бе

...
Съвместно заседание на българското и македонското правителствоПървата такава среща бе
Коментари Харесай

Министрите на Ковачевски идват за два дни в София

Съвместно съвещание на българското и македонското държавно управление
Първата такава среща бе в Струмица през 2017 година

Министрите от кабинета на новия министър председател на Северна Македония Димитър Ковачевски идват през днешния ден в София за взаимно съвещания с българското държавно управление. Гостите ще пътуват 3 часа с коли, тъй като техният държавен аероплан побира единствено 8 пасажери, а целият състав на кабинета в Скопие е 21 души.

Съвместното съвещание на двете държавно управление бе контрактувано сред министър председателите Кирил Петков и Димитър Ковачевски при визитата на Петков в Скопие на 18 януари т.г.

Днес следобяд ще бъде формалното посрещане на министрите на Ковачевски, след което те ще се срещнат с българските си сътрудници в техните ведомства. Ще има и вечеря.

Съвместното съвещание на двете държавни управления ще се организира на следващия ден. На него съпредседателите на четирите подготвени работни групи на двете страни ще възнамеряват общата си работа по този начин, че срещите им да бъдат най-малко един път месечно.

Българските работни групи бяха избрани със заповед на премиера Кирил Петков, а техни съпредседатели са вицепремиери и министри от кабинета.

В края на 2017 година бе извършена първата сходна междуправителствена среща сред държавните управления на Бойко Борисов и Зоран Заев в родния град на Заев Струмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР