Съвместните военни маневри на Русия и Беларус имат отбранителен характер

...
Съвместните военни маневри на Русия и Беларус имат отбранителен характер
Коментари Харесай

Русия: Съвместните ни военни маневри Беларус целят възпиране на потенциални наши противници

Съвместните военни маневри на Русия и Беларус имат защитителен темперамент и целят да разубедят евентуалните съперници да нагнетяват напрежение и да правят провокации. Това съобщи в изявление за ТАСС Алексей Полишчук, шеф на Втори департамент за страните от Организацията на самостоятелните страни, включваща Армения, Азербайджан, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Русия, Таджикистан, Узбекистан и Туркменистан, във външното министерство на Москва, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Имаме цялостно взаимно съгласие по въпроса с беларуските си съдружници ", акцентира дипломатът. Той означи, че по отношение на военнополитическата конюнктура от октомври предходната година на беларуска територия се разпростират спомагателни контингенти от руско-беларуската районна войскова формация и се организират разнообразни военни учения.

В средата на октомври Минск заяви, че в Беларус са пристигнали първите ешелони с съветски военни за попълване на формиращата се обща войскова формация в региона. Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През разгласи на 19 декември след договаряния с беларуския си сътрудник, че двете страни ще продължат общите учения и другите практики, засягащи бойната подготовка на силите им.

В началото на януари беларуското министерство на защитата съобщи, че взаимната формация продължава да се уголемява и е подготвена да извършва задания, ориентирани към отбрана на Съюзната страна сред Русия и Беларус.

Беларуското министерство на защитата заяви при започване на месеца, че Москва и Минск са подсилили общата си военна конструкция в Беларус с оръжия, бойци и профилирано съоръжение и възнамеряват да проведат взаимно авиационно обучение. По-късно министерството посочи, че учението е планувано за интервала 16 януари - 1 февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР