Съвместната дарителска кампания ДАРИ – малкото за теб е безценно

...
Съвместната дарителска кампания ДАРИ – малкото за теб е безценно
Коментари Харесай

Съвместната кампания на Kaufland и DMS събра близо 27 000 лева за месец

Съвместната дарителска акция " ДАРИ – дребното за теб е скъпо за други " на Kaufland България и платформата DMS събра 26 750 лв. за месец. Даренията бяха направени в интервала 7 април – 9 май тази година от клиенти на компанията, които можеха да подаряват в дарителски кутии във всички 60 хипермаркета на Kaufland в цялата страна. Сумата към този момент е дарена на DMS, като събраните средства ще бъдат разпределени в помощ на хора с нужда от лекуване, регистрирани в дарителската платформа. 

Най-много средства бяха събрани в хипермаркетите на Kaufland в Разград, столичния комплекс „ Люлин “, Кърджали, пловдивския регион „ Тракия “ и Монтана. Второто издание на акцията следва за Коледа. След всяко издание на акцията сумите от дарителските кутии се събират и обработват от инкасо компания и се дават от нея непосредствено на дарителската платформа. 

Години наред клиенти на компанията се обръщат към Kaufland с молба да разполагат в комерсиалните обекти на веригата свои дарителски кутии за събиране на средства за лекуване. За да обезпечи равнопоставеност и обективност в избора на акциите, които поддържа, и транспарантен развой на дарителство, компанията се обърна за експертно подпомагане към DMS. Така за Великден тази година Kaufland и платформата стартираха взаимната акция „ ДАРИ “. 

DMS се управлява и ръководи от Български дарителски конгрес (БДФ) и фондация „ BCause – в помощ на благотворителността “. Платформата работи от 2007 година като обединен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и чрез онлайн дарения. Чрез „ ДАРИ “ Kaufland разшири опциите за подаяние на място в своите обекти. 

„ Надяваме се събраните средства освен финансово да оказват помощ хора с потребност от лекуване, само че и да се трансфорат за тях и околните им в символ на съпричастност и вяра и да им вдъхнат кураж в сложния интервал, през който минават “, разяснява Гергана Димитрова, управител „ Корпоративни връзки “ в Kaufland България.  

„ Успешността на взаимната самодейност „ ДАРИ “ е в обезпечаването на елементарен метод за хората да подаряват средства в поддръжка на акции в DMS, само че също по този начин и в следенето на всяко едно подаяние и гарантирането, че всяко подаяние ще доближи до хората, които имат потребност от него “, разяснява резултатите от  взаимната акция шефът на БДФ Красимира Величкова. 

Дарителството е част от цялостната политика за стабилно развиване, която Kaufland България разпростира под слогана " Действията носят смяната ". Компанията работи поредно по планове и начинания с съответен принос в интерес на хората и природата. За своята дълготрайна политика за корпоративна обществена отговорност Kaufland България е отличена с голям брой награди. Носители на награди са и чиновниците на Kaufland, измежду които компанията предизвиква просвета на доброволчество и дарителство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР