Съвместната акция е осъществена вчера на територията на гр. София

...
Съвместната акция е осъществена вчера на територията на гр. София
Коментари Харесай

Спецакция по бензиностанциите: Проверяват качеството на горивата

Съвместната акция е осъществена през вчерашния ден на територията на гр. София и региона. Съвместните екипи са проверявали произхода и качеството на течните горива, редовността на касовите апарати и измервателните уреди, тяхната съгласуваност в действително време към органите по приходите, съблюдаване на разрешителните режими, касаещи продажбата на артикули от нефтен генезис, както и реализираната комерсиална активност на инспектираните обекти.

В рамките на осъществените инспекции са били издадени съответни наставления, свързани с активността на обектите, формирани са актове за осъществени административни нарушавания - липса на пломби по измервателните уреди и съответни реквизити по техническите средства, функциониращи в комерсиалните обекти.

Предстои да бъде направен химически разбор на конфискуваните проби от популяризираното гориво, по отношение на сходство с условията за качество на течните горива. За отклоняване от плануваните правила, наложената санкция може да доближи до 50 хиляди лв..

ГДНП продължава работата по случая, възнамеряват се систематични аналогични инспекции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР