Съвместна специализирана операция по метода широкообхватен контрол се проведе вчера

...
Съвместна специализирана операция по метода широкообхватен контрол се проведе вчера
Коментари Харесай

Резултати от проведена в Русе специализирана операция по безопасност на движението

Съвместна профилирана интервенция по метода „ широкообхватен надзор ” се организира през вчерашния ден с присъединяване на чиновници от бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР-Русе, РД “Автомобилна администрация “-Русе, Национална организация за приходите, Регионално митническо ръководство и Национално ТОЛ ръководство. В хода на интервенцията са осъществявани инспекции на образуван контролно-пропусквателен пункт на първокачествен път I-2 / Русе-Разград, в региона на км 12+300 - вход на гр. Русе, за времето от 09:00ч. до 12:00 ч. Водачите са спирани и отклонявани за инспекция към съответните инспектори от другите институции за отношение по подготвеност, като е осъществяван надзор за: ръководство на МПС след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции или техни аналози, потребление на светлините на транспортните средства, потребление на предпазни колани от водачите и пасажерите, потребление на детски обезопаситлни системи, както и каски от водачите и пасажерите на мотоциклети и мотопеди, съществуване на наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ на автомобилистите и нужните документи от водачите на ППС, техническо положение на ППС и документите при транспорта на пътниции/или товари, както и други.

В рамките на три часа са тествани 29 МПС, от които 5 влекача с полуремаркета, 8 товарни и 16 леки коли. Проверени са 35 лица и са осъществени 29 проби за приложимост на алкохол от водачите на МПС. В рамките на осъществените действия не е открита претрупана комбинация. Констатирани са: едно нарушаване по Регламент 165/2014 година (относно тохографите), за което е формиран акт, две МПС без годен годишен механически обзор и още 4 други нарушавания, като за тях са формирани 5 фиша. При инспекциите на водачите и пасажерите са връчени 11 електронни фиша.

От чиновниците на Национално ТОЛ ръководство са установени три нарушавания от задгранични водачи, които са управлявали без заплатена винетна такса.

Служителите на Национална организация по приходите и Регионално митническо ръководство не са установили нарушавания от тяхната подготвеност, при осъществяване на инспекциите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР