Съвместна проверка в автошколи в София е извършена от служители

...
Съвместна проверка в автошколи в София е извършена от служители
Коментари Харесай

Установиха куп нарушения в столична автошкола

Съвместна инспекция в автошколи в София е осъществена от чиновници на ГДНП, Национална агенция за приходите и ИААА. В хода на подхванатите взаимни дейности, в една от столичните автошколи са открити редица нередности, измежду които - липса на първоначални счетоводни документи, както и липса на касова наличност. Изяснено е, че курсистите се записвали за образование в посредством интернет-платформа на комерсиално сдружение, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Плащанията се правили на място в офиса на сдружението, против които те получавали касов бон или квитанции на името на автошколата. След това събраната сума се носела на ръка персонално от шефа на сдружение с лимитирана отговорност на съответната автошкола.

Експертите от Национална агенция за приходите са съставили протокол за установеното нарушаване, подхванати са спомагателни инспекции на автошколата от способените институции. Същевременно чиновници на ИААА са връчили на шефа на комерсиалното сдружение насилствена административна мярка, обвързвана с предходна инспекция, осъществена в средата на месец юли.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР