Съвместна проверка на МВР и МРРБ на автомагистрала Хемус“ през

...
Съвместна проверка на МВР и МРРБ на автомагистрала Хемус“ през
Коментари Харесай

Шишков: В първата част от магистрала Хемус от София до Яна има вложен по-малко асфалт, повече шлака

Съвместна инспекция на Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие на автомагистрала „ Хемус “ през месец декември е посочила, че в сектора от София до Яна има вложен по-малко асфалт от нужното и шлака в земната основа. Това заяви в ефира на министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков. 

При условие за 28 см асфалт, взетите проби са посочили съществуване сред 18 и 21 см, а шлаката в земната основа е в огромно количество, посочи той. Шишков изнесе данни, че в тази част на автомагистралата градежът е почнал през 2011 г, а през 2013 година е пуснато придвижването, само че разрешението за прилагане е чак от 2016 година „ Тоест, някой е чакал във времето по кое време и по какъв начин да бъде въведен този учатък в употреба “, разяснява министър Шишков.

Регионалният министър съобщи, че взаимните инспекции на Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие ще продължат, тъй като в огромната си част пътищата не са направени по метода, по който следва да бъдат направени по отношение на плановете и предвижданията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР