Съвместна кампания срещу телефонните измами провеждат от днес Община Хасково

...
Съвместна кампания срещу телефонните измами провеждат от днес Община Хасково
Коментари Харесай

Община Хасково и ОДМВР в града – със съвместна кампания срещу телефонните измами

Съвместна акция против телефонните измами организират от през днешния ден Община Хасково и ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково. Кметът Станислав Дечев и шефът на Областната дирекция ст. комисар Чавдар Георгиев дадоха старт на самодейността. Те, заместник-кметовете Мария Вълчева и Танер Емин, началникът на районно управление (на МВР) Хасково Мирослав Христов, чиновници на полицията и на Община Хасково раздаваха флаери в централната част на града.
 
 Община Хасково издаде 20 хиляди брошури, съдържащи най-важната информация, която би трябвало да знаят възрастните хора Община Хасково издаде 20 хиляди брошури, съдържащи най-важната информация, която би трябвало да знаят възрастните хора Източник: Община Хасково
" Община Хасково издаде 20 хиляди брошури, съдържащи най-важната информация, която би трябвало да знаят възрастните хора. Целта е да напомним да бъдат деликатни, да запазят самообладание и никога да не се доверяват на някой, които им желае пари по телефона ", сподели кметът Станислав Дечев.
 
 Кметът Станислав Дечев Кметът Станислав Дечев Източник: Община Хасково
" Нито една институция не желае пари от жителите, с цел да си прави работата! ", това е най-важното, което би трябвало да запомнят хората ", акцентира градоначалникът. Той заяви, че от през днешния ден обществените служащи в Община Хасково и полицейски чиновници и инспектори от ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково ще раздават осведомителните флаери в града и в обитаемоте места.
 
 Директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Георгиев Директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Георгиев Източник: Община Хасково
" Чрез нашата необятна мрежа от обществени услуги като грижа в дома, персонални асистенти, домакински обществен патронаж, топъл обяд, асистентска поддръжка, центровете за работа с жители и други, ще се опитаме да достигнем до допустимо най-вече хора от уязвимите групи, с цел да предотвратим бъдещи телефонни измами ", сподели още Станислав Дечев.
 
 Кметът на Хасково Станислав Дечев Кметът на Хасково Станислав Дечев Източник: Община Хасково
Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково ст. комисар Чавдар Георгиев заяви, че от началото на годината ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково е предотвратила два случая на опит за телефонни измами. " В единия случай бяха дадени 26 000 лв.. Жертвата относително късно заяви, само че макар огромната разлика във времето, успяхме да задържим медиатора. Затова колкото по-бързо влезете по отношение на роднините, които се показват за потърпевши, по-голяма е вероятността измамата да бъде предотвратена ", посъветва  ст. комисар Георгиев. Той благодари на Община Хасково за своевременната реакция и взаимната работа против телефонните измамници. 
 
 Старши комисар Ангел Георгиев, ОДМВР-Хасково Старши комисар Ангел Георгиев, ОДМВР-Хасково Източник: Община Хасково
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР