Съвместна инициатива за среща с граждани на тема Престъпления, извършени

...
Съвместна инициатива за среща с граждани на тема Престъпления, извършени
Коментари Харесай

Съвместна инициатива на Районните прокуратури в Добрич и Варна по темата за домашното насилие

Съвместна самодейност за среща с жители на тематика „ Престъпления, осъществени в изискванията на домашно принуждение “ бе осъществена от прокурорите Ивелина Паскова – заместник-административен началник на Районна прокуратура – Варна и Даниел Илиев – представител на Районна прокуратура – Добрич. Участие в лекцията взе Мирослава Милкова - представител на Агенция обществено подкрепяне – отдел „ Закрила на детето “ – град Добрич, както и Женя Христова и Ренета Феодорова - представители на Неправителствени организации „ SOS – Семейства в риск “.

Проблемът бе показан пред студенти, преподаватели и чиновници на администрацията на Висшето учебно заведение по мениджмънт, които бяха осведомени с понятието „ домашно принуждение “ и типовете домашно принуждение. На участниците беше разяснено кой и по кое време може да бъде поискана протекция по Закона за отбрана от домашно принуждение, както и ограниченията, които могат да бъдат наложени на насилника. Беше дадена потребна информация по отношение на това къде може да бъде потърсена помощ и подпомагане и по какъв начин може да се реализира извеждане на жертвата на домашно принуждение от нездравословната среда. Сериозно внимание беше обърнато на профила на насилника, на предупредителните сигнали в държанието на евентуалния агресор и на вероятните първи прояви на физическо или психическо принуждение.

Присъстващите на срещата задаваха доста въпроси, някои подбудени от получената информация, а други – основани на персонален опит и усещания. Всички получиха особено квалифицираната за събитието „ Малка брошура за запазване на живота и здравето на потърпевшите от домашно принуждение “ и брошури с потребна информация.

Тази среща, осъществена по концепция на прокурор Даниел Илиев от Районна прокуратура – Добрич и в тясно съдействие с прокурор Ивелина Паскова от Районна прокуратура – Варна, подкрепена от Агенция „ Социално подкрепяне “ и „ SOS – Семейства в риск “, имаше за цел да покаже единството на институциите в отношението им към един сериозен проблем – домашното принуждение, и готовността им да работят дружно по предварителна защита на закононарушенията, осъществявани в изискванията на домашно принуждение.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР