Съвместна акция на няколко институции спаси щъркел във Великотърновско, съобщиха

...
Съвместна акция на няколко институции спаси щъркел във Великотърновско, съобщиха
Коментари Харесай

Спасиха щъркел във Великотърновско


Съвместна акция на няколко институции избави щъркел във Великотърновско, оповестиха от Регионалната екоинспекция.

На „ зеления телефон “ на РИОСВ-Велико Търново е получен сигнал от жители за млад образец от типа Бял щъркел, който прави опити да се освободи от оплетения в единия крайник сезал в гнездо на електрически дирек край основната улица на великотърновското село Ресен.

Със съдействието на чиновници от „ Електроразпределение Север “ е спряно подаването на ток към електрическия дирек и с вишка младият щъркел е освободен, само че заради многократните опити за полет и врязването на връвта към стъпалото, е настъпила дисторция и отток на крайници, по тази причина птицата е изпратена в центъра за помощ на диви животни в Стара Загора, заяви Българска телеграфна агенция. 

През юни в Регионална инспекция за опазване на околната среда са постъпили четири сигнала за бедстващи щъркели – със строшен крайник или счупено крило. Благодарение на поданици на селата Александрово, Царевец, Вардим и Куцина, птиците са избавени и изпратени за лекуване в Стара Загора. Експерти на инспекцията са се отзовали и на сигнали за ранени птици от типовете Сива чапла, Обикновена кукумявка и Бухал, които също са превозени в избавителния център. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР