Съвместен план, изготвен от митрополит Китира и Монемвасия, заедно с

...
Съвместен план, изготвен от митрополит Китира и Монемвасия, заедно с
Коментари Харесай

Получаваме 500 евро на месец, ако се заселим на този гръцки остров

Съвместен проект, направен от митрополит Китира и Монемвасия, дружно с локалния съвет на дребния остров Антикитера, се надява да върне живота на красивия гръцки остров, където в този момент живеят единствено 24 непрекъснати поданици, написа newsbg.eu.
Целта на епископа и локалните чиновници е да намерят фамилии с повече от три деца, които са подготвени да се реалокират и да живеят непрекъснато на остров Антикитера. Властите ще дават на всяко семейство месечна прехрана от 500 евро (572 долара), гратис настаняване и даже безвъзмездна храна, в случай че подхващат непрекъснато пренасяне на острова.

Активно се търсят хора, които са подготвени да работят като риболовци, фермери, строители или пекари.
„ Това са специалности, които могат да подсигуряват порядъчен приход за тези, които ще дойдат на нашия остров ”, декларира той.
Антики Тера е дребен остров, ситуиран сред Крит и Пелопонеския полуостров
Той е тъкмо против Китера, по-голям остров, и се намира на към половината път сред Крит и Пелопонес. Въпреки отдалечеността им, и Островите принадлежат административно на гръцката столица. И двете са част от района на Атика.

Тъй като планът за привличане на млади фамилии към острова беше разгласен обществено, повече от петнадесет разнообразни фамилии се обадиха на локалния съвет, с цел да научат повече детайлности за проекта.
Антикитера има целогодишно население от 24 души, с последното броене през 2011 година, записва 34.
Президентът на съвета споделя, че локалните хора са подготвени да одобряват всеки, който желае да пристигна и да посети острова, с цел да придобие на практика опит в метода си на живот. Това се смята за значимо, с цел да могат фамилиите да вземат рационално решение за непрекъснато пренасяне.

Антикитера е известна в целия свят с антична бронзова машина, открита в корабокрушение през април 1900 година от група гмуркачи. Кръстена от археолозите „ Машината Антикитера ”, тя в действителност е античен аналогов компютър, употребен за прогнозиране на астрономически позиции, както и затъмнения на планетите.

В положение да предскаже такива събития хилядолетия по-рано, то се счита за едно от най-големите научни съкровища, открити в миналото.

Инфо: Дунавмост

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР