Съвместен брифинг на ПП и ДБОттук нататък нито един българин

...
Съвместен брифинг на ПП и ДБОттук нататък нито един българин
Коментари Харесай

ПП и ДБ: Или става дума за аматьорщина, или за целенасочено създаване на хаос за местните избори

Съвместен брифинг на Политическа партия и Демократична България
„ Оттук нататък нито един българин няма да може да гласоподава, без да попълня бюлетина с писалка. Предстои да забележим дали хартията ще бъде броена на ръка, или ще бъде броена с броячка. Машинното гласоподаване беше убито! “. Това съобщи съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев по време на взаимен брифинг сред групировката му и „ Демократична България “ в Народното събрание.

„ Тези 80 млн. лв. за машините, който ползвахме досега, ще бъдат изхвърлени “, съобщи още той. „ Минаваме на напълно ръчно гласоподаване, може би с броячки “.

„ Нашият митинг е, че по този начин не се прави законодателство “, сподели Божидар Божанов от „ Демократична България “, обяснявайки по какъв начин на процедура разискване няма.

„ Целият развой потегли, с цел да се даде опция да в допълнение хартиено гласоподаване. След това се оказа, че сегашните машини – така наречен борисовки, ще станат принтери. След това се оказа, че ще вкарваме така наречен машини-скенери, което става на второ четене в зала, без политическите сили, с изключение на Движение за права и свободи, да са споделили, че считат да вършат. Сега госпожа Атанасова споделя, че може да се откажат от това и към този момент никой не знае по какъв начин ще се гласоподава на локалните избори “, уточни пък съпредседателя на Демократична България Христо Иванов.

„ Става дума за национална сигурност. Изборният развой би трябвало да е най-сигурното нещо в една страна “, добави Иванов. „ Този законодателен качамак или е цялостна аматьорщина, или целеустремен проект да не знаем по какъв начин ще се гласоподава на локалните избори поради тяхното политическо увлечение “, сподели още той и съобщи, че това е нямало да се случи, в случай че е имало комисия, която да разиска тези въпроси, както Политическа партия и Демократична България предложиха.

„ Или става дума за аматьорщина, или за целеустремено основаване на безпорядък за локалните избори, с цел да могат да свършат, каквото решат “, заключи Христо Иванов.

„ Ясно наподобява, че техният фокус са локалните избори. Защо – знаем, че най-големия брой невалидни бюлетини става на локални избори. Знаем, че сега са обезпокоени и се пробват по всевъзможен метод да объркат цялото общество и да откраднат вота на българските жители “, уточни пък Кирил Петков от Политическа партия.

По-рано през днешния ден двете обединения оповестиха митинг пред Народното събрание от 18:30 часа.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР