Съветският съюз доста отдавна се разпадна. Може би е време

...
Съветският съюз доста отдавна се разпадна. Може би е време
Коментари Харесай

Представител на ЕП: С влизането в еврозоната България ще стане част от ядрото на ЕС

Съветският съюз много от дълго време се разпадна. Може би е време да гледаме в бъдещето, не в предишното и да означаваме Деня на Европа, а не на успеха. В главната част на света краят на Втората международна война се отбелязва на 8 май. Само Русия и няколко от някогашните републики го означават на 9 май.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Теодор Стойчев, началник на бюрото на Европесйкия парламент у нас.

Никой не се е опитвал да засенчва честванията в Русия. Това е моментът, в който е било належащо да се направи крачка напред и да бъдат преодолени следствията от Втората международна война. И най-важното – да бъдат основани условия, тъй че да не могат да пораждат толкоз елементарно спорове сред водещите европейски страни за в бъдеще.

 
Идеята е, че обединявайки се, обединявайки някои основни производства за оръжия, спорът ще бъде доста по-труден сред европейските страни. И е реалност, че оттогава до момента боен спор сред страните в Европейски Съюз е неосъществим.
Мерките и глобите, които Европейски Съюз взе във връзка войната в Украйна са безусловно съответни. Позицията е единна, въпреки да има някои разминавания, което е обикновено. Нашата национална позиция няма да я разясня. Ще разясня европейската, която е безусловно ясна и еднопосочна. Дори се стига до отпущането на средства за закупуването на муниции за Украйна – нещо, което Европейски Съюз за първи път прави.

Няма разширение и нови държави-членки заради това, че Европейски Съюз не е подготвен да ги одобри. Иначе има доста страни, които са кандидатки – Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Косово, Украйна и Молдова, Грузия... За разширението е належащо единогласие – даже една страна може да го блокира.

Подписвайки контракта за участие в Европейски Съюз, ние изрично сме поели уговорката да въведем еврото като парична единица. Тогава ще бъдем част от ядрото на Европейски Съюз. Така или другояче паричната политика на Европейската централна банка дефинира и нашата поради валутния ръб.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР