Съветски самолети МиГ-29, които са на въоръжение в полските ВВС,

...
Съветски самолети МиГ-29, които са на въоръжение в полските ВВС,
Коментари Харесай

Полша се отказа да дава свои МиГ-ове на Украйна

Съветски самолети МиГ-29, които са на въоръжение в полските Военновъздушни сили, няма да бъдат изпращани в Украйна. „ Полша няма да изпрати свои изтребители в Украйна и няма да разреши потреблението на своите летища “, съобщи кабинетът на полския министър председател в неделя, 6 февруари, в формалния си микроблог в Twitter, в отговор на туит от белоруския опозиционен вестник NEXTA.

В изказването се споделя, че полските управляващи „ оказват забележителна помощ в други области “. Туитът съдържа и връзка към информацията на Генералния щаб на полските въоръжени сили, съгласно която всички полски самолети МиГ-29 са в своите бази, също така те са с маркировката на полските Военновъздушни сили с алено и бяло национално знаме.

Според полски коментатори отменянето на решението за предаването на полски изтребители на Украйна е било подбудено от общата позиция на НАТО, че няма да взе участие в спора в на територията на Украйна даже и под формата на упорито желаното от Киев закриване на небето, защото това би провокирало международна война.

Взето е било под внимание и предизвестието от довечера на съветското Министерство на защитата към прилежащи на Украйна страни, че " потреблението на мрежата от летища в тези страни за база за украински военни самолети и за тяхното следващо потребление против съветските въоръжени сили би могло да бъде считано като интервенция на тези страни във въоръжен спор ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР