Съветската военна индустрия даде на света много интересни машини. Военните

...
Съветската военна индустрия даде на света много интересни машини. Военните
Коментари Харесай

„Чудовището”, което излиза от Земята край Перник

Съветската военна промишленост даде на света доста забавни машини. Военните кораби, самолети, подводници и транспортни средства са образци за надарения дизайн на съветските инженери, които са потвърдили своята успеваемост. Чували ли сте за „ Чудовището” – едно от най-страшните колесни транспортни средства, което, като къртица, може да се скрие подземен.



Името на това „ страшилище “ е KSHM МАЗ-543. Това е преносим команден пункт, който може да бъде заровен в земята за камуфлаж, трансформирайки го в маскиран бункер. За тази цел беше квалифициран специфичен ров, KSHM беше задвижен там и затрупан с пръст от горната страна. Според стандарта тази процедура би трябвало да отнеме 30 минутиq написа zapernik.com. И същото време е нужно, с цел да се подсигурява, че колата независимо ще излезе от земния плен. Извършва се благодарение на седем хидравлични крикове (четири от страните, две зад и една отпред). Те подвигат колата, по-късно водачът започва мотора, а KSHM (вероятно необикновено впечатляващо) излиза от земята.
Говорейки за мотора. Тук стои именитият V-2 – контейнер с 12-цилиндров дизел с размер 38.9 (!) Литра и мощ от 525 к.с. и въртящ миг от 1400 N · m. Различни модификации на този мотор бяха приключени от доста руски танкове по време на Великата отечествена война – от Т-34 до ИС-1. Какво ви би трябвало, в случай че сте замислили кола, която ще би трябвало да излезе от земята.



Интересен факт: шасито МАЗ-543 беше необятно употребявано за разнообразни военни планове. Той е в серия от 1962 година и от този момент е конфигуриран на: ракетни системи Elkrus 9k72 и Temp-S 9K76; Smerch многократна ракетна апаратура и доста други. Създаден е и огромен брой разнообразни модификации.

Вътре в KSHM е оборудвана с най-новата технология на времето (говорим за края на 70-те години). Площта на вътрешното пространство е 26 кв.м. м, което е задоволително, с цел да се настанят 10 офицери, без да се брои лидерът. Вътре в кабината има огромна командна маса, доста профилирана екипировка, а перископ разрешава наблюдаване на врага.

Специалистите от 15-ия Централен проучвателен институт за научни проучвания във Владимирската област създадоха тази машина. За страдание, тази машина в никакъв случай не влезе в употреба, защото тогавашният министър на защитата на Съюз на съветските социалистически републики, Д.Ф. Устинов я откри за прекомерно скъпа. В резултат на това беше съединено единствено едно копие, което няколко пъти взело участие в паради на успеха и бе оставено да се разпада в някаква гора.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР