Съветниците удължиха до 30 юни срока, в който граждани и

...
Съветниците удължиха до 30 юни срока, в който граждани и
Коментари Харесай

Удължиха срока за плащането на данъци и такси в Монтана

Съветниците удължиха до 30 юни периода, в който жители и компании могат да платят цялата годишна такса „ боклук “ и да употребяват 5% отстъпка. Досега жителите можеха да се възползват от отстъпката до края на април, само че в изискванията на продължаващата рецесия с ковид от общинския съвет в Монтана взеха решение този период да бъде продължен с два месеца.
Заради рецесията община Монтана регистрира мощен спад на приходите в локалната хазна. За месец април събиранията са с 500 хиляди лв. по-малко и това е най-слабият месец април от седем години. Община Монтана е най-големият шеф с 1500 души, само че към този момент не се плануват съкращения на чиновници.
Във връзка с рецесията общинският съвет гласоподава преструктуриране на отговорностите от 4,5 млн. лв. към фонд „ Флак “, посредством който община Монтана финансира най-големите си планове. Това дава опция да бъдат отсрочени част от вноските в идващите шест месеца, без да се заплащат наказателни лихви.
Добрата финансова вест е, че едно от перата по приходната част на бюджета към този момент е преизпълнено. След заповедта на кмета, в която притежателите на кучета да могат да разхождат своите любимци единствено против платена такса, единствено за два дни над 100 притежатели на домашни кучета са платили таксата си от по 7 лв.. В началото на седмицата платилите бяха единствено четирима.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР