Съветниците от ГЕРБ пак за малко не подложиха динена кора

...
Съветниците от ГЕРБ пак за малко не подложиха динена кора
Коментари Харесай

Решено: Търговците се връщат в подлеза на аптека “Марица”

Съветниците от ГЕРБ отново за малко не подложиха динена кора на кмета Здравко Димитров

Търговците се връщат в подлеза на аптека “Марица”. Магазините, които пустеят към този момент няколко години, ще бъдат отдадени на търг чартърен за 5 години.

Решението беше взето през днешния ден на сесията, откакто кметът Здравко Димитров го внесе за гласоподаване наново.

На предходната сесия на Общинския съвет предлагането не беше утвърдено. Не го поддържа и най- огромната група на ГЕРБ, макар че с търговията подлезът ще се поддържа по- добре, а в бюджета от наеми ще се внасят пари.

Този път предлагането мина на ръба на кворума - с 26 гласа. Останалите съветници не го поддържаха, в това число и част от съветниците от ГЕРБ.

Запитан за какво се въздържа, Ангел Славов от ГЕРБ сбито рече: “Има областен кмет”, визирайки кмета на “Централен” Георги Стаменов.

Идеята на Стаменов е подлезът да се трансформира в арт пространство, след реорганизация.

“Много съм удовлетворен. Добре е, че в Общинския съвет има рационални хора”, разяснява Запрян Тодоров, шеф на “Общински пазари”. Подлезът е възложен за стопанисване на предприятието.

Според Тодоров в близко време не може да се чакат средства за подлеза, а от търговците общината ще има доходи в бюджета. От сектора има интерес към 14- те магазина в подлеза в центъра на Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР