Съветниците на Стара Загора гласуваха промяна в инвестиционната програма на

...
Съветниците на Стара Загора гласуваха промяна в инвестиционната програма на
Коментари Харесай

Над 100 точки в дневния ред на последното заседание на общинския съвет в Стара Загора

Съветниците на Стара Загора гласоподаваха смяна в капиталовата стратегия на последната си сесия през днешния ден, на която разгледаха над 100 точки, съобщи кореспондент на .
Бяха преразпределени средства за обезпечаване финансов запас за създаване на стрийт фитнес в двора на учебно заведение „ Иван Вазов “ за 17 хиляди лв., покупка на климатик за детска градина „ Загоре “, 90 хиляди лв. за създаване на пристройка към читалището в кв. „ Кольо Ганчев “ и разпределяне на 100 хиляди лв. на общинското сдружение „ Комплексен онкологичен център “ за закупуване и замяна на рентгенова тръба, с цел да не се спре лъчетерапевтичната и диагностичната активност на центъра.
На последното си постоянно съвещание преди провеждането на локалните избори през октомври старейшините избраха инж. Янчо Калоянов, заместник-кмет „ Устройство на територията, строителство и вложения “, за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на Стара Загора. Временни управления бяха определени и за селата Братя Кунчеви, Горно Ботево, Дълбоки, Еленино, Загоре, Змейово, Калитиново, Калояновец, Маджерито, Малка Верея, Могила, Оряховица, Преславен, Хан Аспарухово и Хрищени.
На първо и второ четене се одобри Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за осъществяване на търговия и услуги в Община Стара Загора. Промените се отнасят за облекчения на изискванията за работа на лечебните заведения, по смисъла на Закона за лечебните заведения, здравните заведения - аптеки и дрогерии, по смисъла на Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина; ветеринарномедицинските заведения и ветеринарномедицинските аптеки, по смисъла на Закона за ветеринарномедицинската активност. Мотивите на вносителите са подбудени от идентичното отнасяне от досегашната наредбата до момента на удълженото работно време на лечебни заведения, центрове за незабавна здравна помощ, аптеки, ветеринарномедицински клиники и ветеринарномедицински аптеки, от една страна, и на заведения за хранене, увеселителни и питейни заведения и сходни, от друга. 
Съветниците одобриха решение за основаване на ново звено в структурата на общинската администрация, което ще обезпечава потреблението и поддръжката на новия културен център „ Стара Загора “ - изцяло обновената зрителна зала в Синдикалния дом. Беше признат и годишният доклад на кмета Живко Тодоров и беше определен представител на общината за изключително общо заседание на акционерите на Индустриална зона „ Загоре “.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР