Съветниците го приеха с 25 гласа „За“, 8 „Против“ и

...
Съветниците го приеха с 25 гласа „За“, 8 „Против“ и
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград: Благодаря на всички съветници за конструктивния диалог по Бюджет 2022 г.

Съветниците го одобриха с 25 гласа „За“, 8 „Против“ и 0 „Въздържали се“.

Бюджетът на община Асеновград бе разискван и гласуван от Общинския съвет в града по време на априлското постоянно съвещание. Съветниците го одобриха с 25 гласа „За“, 8 „Против“ и 0 „Въздържали се“. С негативен избор се записаха членовете на групата от Движение за права и свободи. Дискусиите по тематиките за бюджет и Инвестиционна стратегия – 2022 година продължиха повече от един час. Бяха отправени нови оферти, които да се включат към финансовата стратегия на общината. Относно бюджетната прогноза пък се задаваха въпроси, касаещи обезпечаването на финансови средства в другите сфери на публичния живот в Асеновград. След приемането им кметът на общината лекар Христо Грудев благодари на съветниците за градивния разговор. Той уточни, че капиталовата стратегия и бюджета на общината са уравновесени и това са действителните финансови благоприятни условия на общината. Благодари освен на тези, които поддържаха бюджета, само че и на тези, които не го направиха, тъй като те пък дадоха насоки да проверим и техните оферти.

За Инвестиционната стратегия бяха препоръчани разнообразни обекти, които да бъдат включени – ремонт на улици, здания, детски и спортни площадки, облагородяване на дворното пространство на детската градина в село Тополово и други. Тъй като за задачата следва да бъде направена количествено-стойностна сметка (КСС), допълнението на новите оферти не беше утвърдено. Съветниците одобриха Инвестиционната стратегия по метода, по който е показана от общинската администрация, като стана ясно, че може да бъде обновена при нужда. Едни от най-големите обекти, заложени в нея, са – Предвиждат се ремонт на парковите пространства „Ниска градина“ и „Градина Лятно кино“ и на ул. „Цар освободител“, гр. Асеновград – 478 700лв.; Рехабилитация на ул. „Драгоман“, гр. Асеновград, включително замяна на водопровода – 534 600 лева.; Благоустрояване на част от междублоково пространство на кв. 207 (междублоковото пространство зад Снежанка) по проекта на гр. Асеновград – етапно осъществяване – 222 000 лева.; Предвижда се благоустрояване посредством създаване на детски площадки в дворовете на ДГ „Дружба“, ДГ“ Асенова крепост“ в гр. Асеновград и „ДГ „Радост“ в кв. Долни Воден – 190 000лв. и други

Бюджетната рамка на община Асеновград за 2022 година е в размер на 70 122 983 лв.. Сред главните цели са увеличение обсега и възстановяване качеството на предоставяните от общината обществени услуги; продължение на напъните за сполучливо асимилиране на средствата от Европейските фондове и програми; реорганизация, главен и настоящ ремонт на улици, булеварди и второстепенна улична мрежа, за възстановяване на транспортния трафик; възстановяване на материално-техническата база в общинските учебни заведения и детски градини; поддържане чистотата, уличното осветяване и озеленяването на града и други. По функционалности разноските са разчетени съгласно другите сфери: за „Общи държавни служби“ – 7 942 556 лева; за „Отбрана и сигурност“ – 418 650 лева; за „Образование“ – 29 546 225 лева; за „Здравеопазване“ – 1 630 954 лева; за „Социално обезпечаване, подкрепяне и грижи“ – 5 134 304 лева; за “Жилищно строителство, БКС и запазване на околната среда ” – 14 792 429 лева; за “Култура, спорт, почивни действия и религиозно дело ” – 4 294 692 лева; за “Икономически действия и услуги ” – 4 590 401 лв.. Заложените общо бюджетни средства за финансови разноски за 2022 година пък са в размер на 12 666 662 лв., като в допълнение по планове по оперативни стратегии са планувани 16 532 826 лв., т.е общо 29 199 488 лв..
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР