Съветниците единодушно дадоха своето съгласие за приемане на Наредба за

...
Съветниците единодушно дадоха своето съгласие за приемане на Наредба за
Коментари Харесай

Стимулират икономическото развитие на община Варна, вижте как

Съветниците единомислещо дадоха своето единодушие за приемане на Наредба за привличане и поощряване на вложенията с общинско значение в община Варна и ред за издаване на документ за инвестиция клас В. Наредбата е в сходство на наредбите на Закона за поощряване на вложенията и ще има за цел да увеличи конкурентоспособността на стопанската система в общината посредством увеличение на вложенията за научни проучвания, нововъведения и софтуерно развиване в производства и услуги с висока добавена стойност.

С нея се цели да се подкрепи основаването на нови работни места и да се подтиква икономическото развиване на територията на община Варна. Наредбата планува още на уеб страницата на Община Варна да бъде оповестена информация с настоящи данни със застроени и незастроени имоти-общинска благосъстоятелност, за реализиране на вложения, както и всички нужни мостри и формуляри за кандидатстване за приемане на документ за вложения за клас В.

Ще бъде оповестена още и информация за издадените към този момент документи от този клас. Според препоръчаният план за разпоредба административните изгоди за притежателите на документи клас В ще са съкратени периоди на административно обслужване, самостоятелно административно обслужване, придобиване право на благосъстоятелност или лимитирани вещни права върху парцел – частна общинска благосъстоятелност.

Община Варна ще провежда също и административно подкрепяне на започващите компании, включително понижаване на административно-правните ограничавания и издаване на нужните разрешителни от районните администрации, улеснение на достъпа на новаторските компании до информация за интернационалните стратегии за образование, до интернационалните пазари, съвещания и подпомагане за пускане на бизнес, съвещания по административни и данъчни въпроси, помощ при намиране на личен състав и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР