Съветници на избрания президент на Южна Корея Йон Сук-йол са

...
Съветници на избрания президент на Южна Корея Йон Сук-йол са
Коментари Харесай

Южна Корея иска засилено военно присъствие на САЩ на Корейския полуостров

Съветници на определения президент на Южна Корея Йон Сук-йол са се оповестили по време на посещаване в Съединени американски щати за разполагането на американски нуклеарни бомбардировачи и подводници в региона на Корейския полуостров. Това заяви ръководителят на делегацията във Вашингтон, съобщи Ройтерс.
Още по темата
Съветниците по външна политика и сигурност на бъдещия президент Йон Сук-йол преговаряха със съветника по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан за по-значително военно наличие на Съединени американски щати в района за въздържане на опасността от комунистическия Север, който зачести тестванията на оръжия, добавя Българска телеграфна агенция.

Дислоцирането на стратегически обекти е значим детайл от подсилването на възпиращата мощност и този въпрос " естествено " бе обиден в полемиките, сподели ръководителят на южнокорейската делегация Парк Джин, който е четири мандата народен представител.

Йон Сук-йол се чака да встъпи в служба като президент на 10 май.

Съединени американски щати към този момент постановиха наказания на пет организации в Северна Корея поради присъединяване им в разработки на оръжия за всеобщо заличаване и балистични ракети, предава още Ройтерс.

Според известието на министерството на финансите мярката визира севернокорейското министерство на ракетната индустрия и четири негови дъщерни търговски компании.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР