Съветникът в Ред бул Хелмут Марко смята, че Макс Верстапен ...

Съветникът в Ред бул Хелмут Марко смята, че Макс Верстапен

Верстапен има нужда от още две победи за титлата, изчислиха в "Ред бул"

Съветникът в " Ред бул " Хелмут Марко счита, че Макс Верстапен има потребност от още две победи, с цел да спечели купата във Формула 1. Пилотът усили преднината си пред Люис Хамилтън на 12 точки след. Верстапен към този момент има осем победи през сезона, а до края остават още пет състезания.

Според Марко победи в Мексико и Бразилия може да са задоволителни. Той счита, че " Мерцедес " ще има преимущество в финалните три състезания в Катар, Саудитска Арабия и Абу Даби.

" И преди съм казвал, че би трябвало да спечелим 10 старта, в случай че желаеме да сме шампиони, тъй че ни трябват още две победи. След това предстоят състезания на писти с такива прави, на които " Мерцедес " сигурно ще има преимущество ", сподели Марко пред " Скай Германия ".

Верстапен взе повече точки от Хамилтън в четири от финалните шест състезания. Според Марко достижението е още по-скъпо, тъй като се е очаквало в Русия, Турция и Съединени американски щати Хамилтън да има преимущество.

" Последните три състезания бяха на писти на " Мерцедес " и вместо да отидем в Мексико с закъснение, ние отиваме с 12 точки преднина. Мексико и Бразилия би трябвало да ни паснат по-добре ", сподели още Марко.

Хамилтън също чака " Ред бул " да има задатък в следващите две състезания. След Гран при на Съединени американски щати той съобщи: " Следващите две писти са доста мощни за тях, тъй че ще е тежко. Не мисля за това сега, мисля за работата, която свърших в този момент, пребивавам за момента. Не бяхме задоволително бързо, само че ще мислим за всяко настрана състезания. Идват две писти, на които " Ред бул " са мощни и ще се опитаме да сведем до най-малко тяхното преимущество. "

Директорът на " Мерцедес " Тото Волф съобщи, че в тима би трябвало да внимават да не изпадат в крайности в настроенията.

" Няма миг в този сезон, в който да съм си мислил: " Няма да успеем да спечелим купата. " Преди състезанието в Съединени американски щати ни споделяха: " Вие доминирате в този момент, какво ще създадат от " Ред бул "? " Минават 24 часа и се случи тъкмо противоположното. "

Верстапен отвода да разяснява борбата за купата и съобщи, че мисли единствено за следващото съревнование. Пилотът на " Ред бул " призна, че се е притеснявал наистина ли стратегията на тима ще сработи и наистина ли ще успее да удържи Хамилтън в Съединени американски щати. Директорът на тима Кристиан Хорнър сподели, че е " стар с 25 години ", до момента в който е гледал наистина ли Верстапен ще удържи Хамилтън в финалните обиколки.

Източник: dnevnik.bg